Maminčiny vdolečky

Vdolečky prý nebyly tak dobré, jak si je Martin pamatuje z domova, a ne moc dobře se jedly.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Martin Kunesch

Maminčiny vdolečky
Maminčiny vdolečky

reklama

Suroviny

500 ghladká mouka
250 mlMléko
1 ksVejce
kvasnice
špetkaSůl
lžíceCukr
Olej
tvrdý tvaroh na strouhání
Povidla
smetana ke šlehání (33 % tuku)
moučkový cukr

Postup

Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek, který zapracujeme s osolenou moukou a vejcem v těsto. Těsto necháme vykynout a pak uhněteme bochánky, které ještě necháme vykynout. Pak bochánky roztáhneme a smažíme je z obou stran ve vysoké vrstvě oleje. Usmažené vdolečky potřeme povidly, posypeme tvarohem a navrch ozdobíme šlehačkou. Vdolky před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

reklama