Medailonky s hříbkovou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem

Na hlavní chod s panenkou Jakub hodně spoléhal.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Michalovský

Prostreno! XIV (9) 11.10. hl ch
Medailonky s hříbkovou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem

Suroviny

1 kgvepřová panenka
Sůl
Pepř
1 kgbrambory
hrstsušené hříbky
300 mlSmetana
Provensálské koření
Rozmarýn
Olej
2 ksvelké červené cibule
Reklama

Postup

Nakrájíme cibuli a necháme na oleji opéct maso z obou stran. Poté dáme maso bokem a přidáme přes noc namočené hříbky, orestujeme a houby zalijeme smetanou a necháme provařit, poté přidáme kousky másla. Nakonec dáme maso prohřát do omáčky.

Brambory omyjeme a nakrájíme na osminky. Pokapeme olejem a posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme a dáme péct na půl hodiny do trouby při 180 stupních C.

Reklama
Reklama