Hruškové tvarohové knedlíky v medové peřince sypané praženými oříšky na medu
3.místo v kulinářské soutěži Medování si vybojovala paní Lenka Vlková z Bořanovic.
1 kg malých hruštiček nebo velkých rozkrájených na kouskymed šlehaný Na těsto:250g měkkého tvarohu5 plátků toustového chleba nakrájeného na drobky75 g hrubé mouky75 g hladké mouky50g práškového cukru50g másla2 žloutkysůlVvše smícháme a těsto necháme nejméně 30 min odpočinout.Hrušky vaříme asi 10min pak je zabelíme s kouskem medu do těsta a knedlíky vaříme 8minut.Medová peřinkaSmetanový jogurt,alespoň 2 hod zcezený přes plátýnko + tekutý med dle chutiOřechy nasekáme na malé kousky a pražíme na pánvi,kde jsme si zkaramelizovali med.