Jak na ryby v kuchyni. Trénujte na vaření s Pohlreichem

Je čas na nákup surovin na sobotní menu. Poznáte v prodejně čerstvou rybu? A umíte z ní připravit vlastní filety? Naučte se to. Odkoukejte postup od učitele šéfa na videu!
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

VJŠ (6) - Filety z candáta

reklama

V sobotu večer Zdeněk Pohlreich opět rozpálí plotny ve svém studiu. Tentokrát se po jeho boku ohřeje moderátor Libor Bouček. Budou připravovat citronové těstoviny, lososa a flambované ovoce. Komleptní recepty a vše o show Česko vaří s Pohlreichem živě najdete ZDE

Přečtěte si ještě něco více o rybách a jejich zpracování. Koupený filet určitě nebude zcela svěží jako čerstvá ryba, kterou si připravíme sami. Z takové navíc vytěžíte maximum pro další chutná jídla (polévky, knedlíčky atd.)

Jak vypadá čerstvá ryba?

Prvním znamením při rozpoznávání čerstvosti kupované ryby jsou její oči. Musí být vypoulené a jasné, nikoliv zapadlé a matné.

Skřele musejí přiléhat a když je nadzvedneme, žábry mají mít jasně červenou barvu. Kůže čerstvé ryby je lesklá, vlhká a sliznatá, nikoliv mazlavá. Ryba musí na dotyk pružit. Tučné ryby podléhají zkáze rychleji než ryby libové.

Všechny díly show můžete vidět na Prima PLAY

reklama

reklama