Jak na ryby v kuchyni. Trénujte na vaření s Pohlreichem

VJŠ (6) - Filety z candáta

Je čas na nákup surovin na sobotní menu. Poznáte v prodejně čerstvou rybu? A umíte z ní připravit vlastní filety? Naučte se to. Odkoukejte postup od učitele šéfa na videu!

V sobotu večer Zdeněk Pohlreich opět rozpálí plotny ve svém studiu. Tentokrát se po jeho boku ohřeje moderátor Libor Bouček. Budou připravovat citronové těstoviny, lososa a flambované ovoce. Komleptní recepty a vše o show Česko vaří s Pohlreichem živě najdete ZDE

Přečtěte si ještě něco více o rybách a jejich zpracování. Koupený filet určitě nebude zcela svěží jako čerstvá ryba, kterou si připravíme sami. Z takové navíc vytěžíte maximum pro další chutná jídla (polévky, knedlíčky atd.)

Jak vypadá čerstvá ryba?

Prvním znamením při rozpoznávání čerstvosti kupované ryby jsou její oči. Musí být vypoulené a jasné, nikoliv zapadlé a matné.

Skřele musejí přiléhat a když je nadzvedneme, žábry mají mít jasně červenou barvu. Kůže čerstvé ryby je lesklá, vlhká a sliznatá, nikoliv mazlavá. Ryba musí na dotyk pružit. Tučné ryby podléhají zkáze rychleji než ryby libové.

Všechny díly show můžete vidět na Prima PLAY

Sdílejte článek