9 nej hlášek Zdeňka Pohlreicha z Hejtmanského dvora. Připomeňte si je v legendárním Ano, šéfe! ze Slaného

Naděžda Frolíková řídí restauraci skoro rok. Všechny problémy bere jako výzvu a je plná odhodlání a elánu. Předsevzala si, že z restaurace vybuduje podnik s vysokou úrovní gastronomie. Hodně času tráví v kuchyni, kde sleduje nejen výdej jídel, ale i zbytky, které hosté vracejí.
Poradí si Zdeněk Pohlreich tentokrát?
Poradí si Zdeněk Pohlreich tentokrát?

reklama

Zdeněk Pohlreich bude muset udělat pořádek ve velké kuchyni, vysvětlit učňům, jak by se správně mělo vařit, a hlavně se dohodnout s paní provozní, která si nenechá nic líbit. Nejtvrdším oříškem pro obávaného Šéfa ale byla právě majitelka podniku – náš šéfkuchař se snad poprvé někoho bál!

Ing. Naděžda Frolíková, původní profesí chemička, řídí firmu sama a v podniku je neustále. V restauraci ji najdeme nejčastěji v kuchyni, kde sleduje veškeré dění. Kontroluje výdej jídel, ale všímá si také toho, kolik a čeho hosté nechávají na talíři. Pokud jsou zbytky podezřele velké, neváhá provést rozbor – je přece profesí chemik. Z toho má šéfkuchař samozřejmě „velikou radost“.

9 nej hlášek Zdeňka Pohlreicha z Hejtmanského dvora

  1. Jídelní lístek je napsanej jako Vojna a mír.
  2. Mám to tady otevřít, nebo vyrazit! (problematický vchod)
  3. Tady je uvítací výbor, už se nemůžu dočkat…
  4. Na otázku: „A proč i vy máte na jídelníčku v zimě rajčatový salát?“ Zdeněk Pohlreich odpověděl: „Protože sem debil.“
  5. Už mě nenávidíte?
  6. To je doktror Jekyll a Mr. Hyde český gastronomie…
  7. Já jsem nas+anej jak starej chlap…
  8. Byl jsem zarostlej jak rezervní Kristus.
  9. Nahřejem jim talíře na devadesát stupňů a holky s nima půjdou aspoň rychlejc.
    Ano, šéfe! I (5) - Hotel Hejtmanský dvůr / Slaný
    Autor: Hotel Hejtmanský dvůr/ Slaný Ano, šéfe! I (5) - Hotel Hejtmanský dvůr / Slaný

Paní majitelka má spoustu plánů, pro které má dle svých slov podporu svého týmu. Usiluje o zvýšení úrovně svého podniku a chce nabízet zážitkovou gastronomii. Skutečnost je však taková, že její tým se jí snaží vysvětlit, že to není dobrý nápad, ale ona je ze své pozice majitelky silnější. Paní Frolíkovou netíží finanční situace, má perfektní zázemí u svého manžela – úspěšného slánského podnikatele. Podnikání má jako koníček, ale cítí zodpovědnost za lidi, které zaměstnává.

Když chybí zkušenost v oboru

Zdeněk tedy bude sledovat snahu majitelky paní Frolíkové o perfektní fungující podnik. Fakt, že sama majitelka nemá zkušenost v oboru, je v mnohém na restauraci patrný, ale jako majitelka má poslední slovo. Peníze ji sice netíží, ale upřímně by si měla přiznat, že tržby nejsou ideální a že pokud by neměla to štěstí, že je ve svém, její podnikání by nebylo výnosné.

Zdeněk Pohlreich podrobí kritice některé plány paní majitelky, které ona považuje za skvělé – např. zmiňovanou zážitkovou gastronomii. Náš šéfkuchař jí však názorně ukáže, jak by mělo něco podobného vypadat. Co na to sebejistá paní Frolíková?

Uvidíte na Primě v pondělí ve 23.00 v REPRÍZE pořadu Ano, šéfe!

reklama

reklama