Kapr sv. Silvestra od Richarda Tesaříka

Zkuste náš další tip na recept.
RPN, Kapr sv. Silvestra
RPN, Kapr sv. Silvestra

reklama

Ingredience:

  • Filety z 1 kapra
  • Sardelky
  • Špek nebo domácí slaninu
  • Hladkou mouku
  • Olej
  • Máslo
  • bujón nebo rybí vývar
  • Suché bile víno
  • Sůl a pepř


Filety nejdříve prošpikujte slaninou a sardelkami a  osolte.Rybu obalte v hladké mouce a na rozpáleném oleji smažte do zlatova.


Omáčka
Nejdříve rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku a vytvořte tmavší jíšku. Pro posílení chuti přidejte bujón nebo rybí vývar, přidejte podle potřeby vodu, pár lžic suchého bílého vína a dobře provařte. Na závěr omáčku dochuťte pepřem a solí.

Kapra Sv. Silvestra můžete podávat s chlebem, jemným bramborovým salátem nebo s vařeným bramborem

reklama

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!