Prima rádce a rychlý tip na ovocné suchárky

Prima rádce: Ovocný suchárek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Co je potřeba si připravit?

Cukr krupice 60 g
Mouka hladká 165 g
Máslo 60 g
Žloutky 80 g
Vanilkový cukr 5 g
Vlašské ořechy 20 g
Proslzené ovoce 40 g
Rozinky 45 g
Pomerančová kúra 20 g
Citronová kůra z ¼
Žloutky na potření 10 g
Mouka hladká na podprášení 10 g

Postup: Máslo s cukrem se vyšlehá za postupného přidávání žloutků. Na konec se přidá vanilkový cukr a citronová kůra. Do vymíchané hmoty se zamíchají hrubě nastrouhané ořechy jemně nakrájená pomerančovou kůru, rozinky a prosátá mouka. Rozdělíme na dva válečky o průměru cca 4 cm. Před upečením potřeme žloutky. Pečeme při 180 °C. Po  vychladnutí a odležení krájíme na proužky cca 1 cm.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama