Prima rádce a rychlý tip na sněhové pusinky

Prima Rádce: Vánoční pusinky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Co si na tento recept připravíme?

Cukr krupice 300 g
Voda 80 g
Bílky 100 g
Cukr moučka 130 g
Barevný cukrový máček
Čokoláda

Postup: Vodu a dvě třetiny cukru dáme svaříme 114 °C. Vychytávka: Nemáme-li teploměr využijeme očka z drátu. Očko namočíme do rozvaru a foukneme jako do bublifuku. Pokud nám vzniká dlouhá bublina máme správně uvařeno - na silný let . Svařený cukr zalijeme do vyšlehaných bílku s jednou třetinou cukru. Hmotu stále pomalu mícháme do vychladnutí. Potom lehce zamícháme prosátý moučkový cukr. Stříkáme sáčkem s řezanou trubičko na plechy s pečícím papírem. Polovinu dozdobíme barevný cukrem. Suším v troubě na 80 °C. Po upečení druhou část potáhneme čokoládou.

Tento článek najdete v těchto speciálech
Reklama
Reklama