1. prosince 2009 10:00
Petr UllmannSalát z červené rýže s vařenými vejci a ořechy
Recept, který by Vás mohl zaujmout. Salát z červené rýže.
Salát z červené rýže s vařenými vejci a ořechy od Ivany Mádrové
- 2 šálky vody
- 1 šálek červené rýže
- 4 nakrájené šalotky nebo jarní cibulku
- 3 stroužky česneku
- 1 velká červená paprika
- 2,5 cm zázvoru, jemně nakrájeného nebo nastrouhaného
- 1 lžička mletého koriandu
- 1 velká mrkev, na tenké plátky
- 200 g zelených fazolek nebo zeleného hrášku
- 0,5 šálku kokos. mléka
- 0,25 šálku sojové omáčky
- 0,5 lžičky melasy
- 4 vejce natvrdo
- 1 velká limeta na čtvrtky
- najemno nakrájená bazalka
- makadamové nebo i jiné ořechy, opražené a nasekané
Rýži vypereme a uvaříme ve vodě přikrytou. Pak necháme přikrytou ještě 10 min. dojít. Pak necháme vychladnout. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku, česnek, nakrájenou papriku, zázvor, koriandr, mrkev a zelené fazolky. Necháme osmahnout, ale zelenina musí zůstat křupavá. Pak přidáme kokos. mléko, soj. omáčku, melasu a prohřejeme. Smícháme s rýží, přidáme bazalku a ořechy a ozdobíme čtvrtkami vajec. Podáváme s dílkem limety.