SPORT

Sportovní zpravodajství z domova i ze světa, co vás vtáhne do hry. Od pondělí do neděle na CNN Prima NEWS. Moderují: Roman Šebrle, Petr Vágner, Ondřej Lípa, Tomáš Vzorek a Marek Kafka.

Sportovní zpravodajství je součástí všech segmentů CNN Prima NEWS – Nového dne, ZPRÁV i HLAVNÍCH ZPRÁV. Zmapuje aktuální dění, zásadní události, zajímavosti z domovské i zahraniční scény a přinese také spoustu příběhů. Světem sportu diváky během dne provedou naše tváře Roman Šebrle, Petr Vágner, Ondřej Lípa, Tomáš Vzorek a Marek Kafka.

Roman Šebrle

Světoznámý sportovec až do devatenácti let hrál fotbal, současně se ale věnoval atletice, kde se stal úspěšným desetibojařem. Sbírka jeho zlatých medailí je působivá. Zvítězil na Letních olympijských hrách v Athénách v roce 2004, na Mistrovství světa v atletice v roce 2007, Mistrovství Evropy v atletice v roce 2002 a 2006, halovém Mistrovství světa v letech 2001 a 2004 a halovém Mistrovství Evropy v letech 2002, 2005, 2007.

Ve dnech 26. a 27. května 2001 v rakouském Götzisu nasbíral celkem 9026 bodů, a stal se tak prvním desetibojařem, který překonal bájnou hranici 9000 bodů. Světový rekord držel přes jedenáct let.

Podívejte se na rozhovor s Romanem Šebrlem:

Je jediným vítězem olympiády na světě, který moderoval hlavní zpravodajství na celostátní televizi. Od června roku 2014 moderoval hlavní zpravodajskou relaci televize Prima. Nejdřív s moderátorskou kolegyní Gabrielou Laškovou a od roku 2018 pak s Evou Perkausovou. Se startem platformy CNN Prima NEWS Roman Šebrle přechází k moderování pořadu Sport.

Petr Vágner

Původně vystudoval polygrafii, později ale absolvoval pražskou Vyšší odbornou školu hereckou. A to udalo jasný směr jeho profesnímu životu. Již za studií účinkoval v mnoha českých i zahraničních divadelních představeních např. v Národním divadle Stavovském divadle. Své herecké zkušenosti následně uplatnil i při natáčení řady filmů a seriálů.

Ve filmovém a reklamním světě našel Petr Vágner rovněž uplatnění jako kaskadér a dabér. Jeho hlas diváci slýchají v řadě seriálů. Moderátorsky odstartoval svoji kariéru po přelomu milénia v pražském rádiu City a následně působil i na Evropě 2 či Frekvenci 1. Od roku 2003 provázel Petr Vágner ránem televizní diváky pořadu Snídaně s Novou a následně začal spolupracovat na dalších TV projektech.

Podívejte se na rozhovor s Petrem Vágnerem:

Za nejvýznamnější považuje Petr Vágner spolupráci s televizní stanicí Prima, kde cítí silné zázemí a podporu. V roce 2014 začínal jako moderátor lifestylových VIP zpráv, poté pořadu TOP STAR. Následně mu televize ještě nabídla spolumoderování TOP STAR magazínu. V roce 2018 provázel diváky sportovním magazínem Sport Star. Nyní je jednou z hlavních tváří sportovního zpravodajství platformy CNN Prima NEWS.

Ondřej Lípa

Jako dlouholetý sportovní komentátor se účastnil mimo jiné olympijských her, mistrovství světa ve fotbale i evropských šampionátů. Později pracoval jako šéf komunikace u fotbalové reprezentace i v klubu FC Viktoria Plzeň. Podílel se na pořadatelství mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let v ČR, fotbalových akademií a na dalších projektech pro pohybový rozvoj dětí v ČR.

Podívejte se na rozhovor s Ondřejem Lípou:

Ze sportů se věnuje fotbalu, hokeji, lyžování, horolezectví nebo golfu. Ve fotbale hrál 3. ligu a také má několik startů za reprezentační tým ČR v plážovém fotbalu. Aktuálně je jednou z tváří nové sportovní relace zpravodajské platformy CNN Prima NEWS.

Tomáš Vzorek

V médiích se pohybuje už od roku 2002, kdy nastoupil do České televize jako sportovní redaktor a později moderátor. V průběhu let prošel celou řadou pořadů. Pět let byl tváří Dobrého rána na ČT2, později přešel pod redakci zpravodajství, kde působil do roku 2017, například v kontinuálním vysílání ČT24. V roce 2018 pak pomáhal s rozjezdem Televize Seznam, ve které moderoval Večerní zprávy, ale také diskuzní pořady nebo speciální vysílání k parlamentním či prezidentským volbám. Za zmínku stojí i talkshow Hrana, ve které zpovídal své hosty většinou z prostředí, kde nebyla nouze o adrenalin.

Podívejte se na rozhovor s Tomášem Vzorkem:

Sport ho ostatně provází celým životem – jako aktivní závodník získal například bronzovou medaili na mistrovství světa v thajském boxu, byl také členem týmu Ostrava Steelers, který v roce 1997 vybojoval titul v nejvyšší české lize amerického fotbalu. Nyní se ke sportu naplno vrací jako moderátor sportovní relace CNN Prima NEWS.

Marek Kafka

Nový sportovní moderátor měl ke sportu vždy velmi blízko. Od hokeje se přes plavání dostal až k rychlostní kanoistice, ve které se spolu s parťáky ze čtyřkánoe stali v roce 2009 mistry České republiky. Aktuálně studuje poslední ročník magisterského studia Masarykovy univerzity v Brně na Fakultě sportovních studií. V médiích začínal nejdřív v malém internetovém rádiu Applaus, poté se dostal na stáž do sportovní sekce televize Nova. Aktuální pozici moderátora sportovních zpráv na CNN Prima NEWS bere jako velkou příležitost.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.