5. září 2010 10:01
Petr UllmannTATARÁK Z KAPRA a placičky na grilu
Vykostěnou rybu 2x umeleme , po druhé s půlkou střední cibule. pak přidat všechny ingredience , promíchat a nechat v chladu nejraději 24 hodin.
Ingredience: Kapr cca 2,5 kg - stáhnout a vykostit od největších kostí a hřbetu 1 vejce (žloutek), sůl, pepř, worcester, sladká paprika,jemně sekaná cibule,plnotučná hořčice,kečup prostě klasika na tatarák.Vykostěnou rybu 2x umeleme , po druhé s půlkou střední cibule. pak přidat všechny ingredience , promíchat a nechat v chladu nejraději 24 hodin. Počesnekované topinky natřeme připravenou hmotou , zdobíme třeba kolečky cibule a podáváme. Odřezky při vykošťování necháme na polévku. Kdo je milovníkem tataráku, bude příjemně překvapen a rozhodně dá přednost rybě oproti hovězímu. Sice ne kvůli ceně , ale chuti a i lehčí stravitelnosti . O obsahu mastných nenasycených kyselin nemusíte pochybovat. Kdyby se náhodou stalo, že zbyde , pak se mohou udělat placičky na gril, které se dají podávat třeba s lehkým česnekovým dresinkem a chlebem.