Utekly vám šéfovy polévky? Dejte si je na Prima PLAY

„Bez čeho se žádný kuchař neobejde, je světlý a tmavý drůbeží vývar,“ uvedl Zdeněk Pohlreich druhou lekci školy vaření a vrhl se s nožem na chlazené kuře. Aby bylo z čeho kuřecí vývar připravit, naučil své učně brojlera naporcovat a přemýšlet, na co všechno lze jeho skelet využít.
Celý 2. díl najdete na Prima PLAY
„Kolem vývarů se toho v poslední době hodně namluvilo, jednoduchý princip je ale ten, že i ten sebehorší vývar je lepší než ta nejlepší voda,“ zkonstatoval šéf z základu polévek, omáček či rizot.
Sám poctivý kuřecí vývar dále využil k vaření české kulajdy v luxusním provedení.
Zkuste si také brokolicový krém, jehož krémovost šéf podtrhl přidáním krémového sýru. Zlatým hřebem 2. dílu Vařte jako šéf! byla královna mezi polévkami – consommé z hovězí oháňky.
Recepty z pořadu Vařte jako šéf!, kuchyňské tipy a triky i další zajímavosti ze školy vaření Zdeňka Pohlreicha naleznete ZDE
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Vařte jako šéf! ve čtvrtek ve 21.30 na Prima family. Do třetice se budeme učit studené i teplé omáčky.
Více na téma polévky najdete také na novém webu Prima FRESH