12. dubna 2010 10:00
Petr UllmannVelikonoční hnízdo
150g hořké čokolády, 100g šlehačky, 50g másla, jahodová (višňová) marmeláda. Z piškotového těsta a kakaa upečeme věnec.
150g hořké čokolády, 100g šlehačky, 50g másla, jahodová (višňová) marmeláda. Z piškotového těsta a kakaa upečeme věnec. Věnec přeřízneme na polovinu a potřeme marmeládou. Rozpustíme čokoládu, rozehřejeme šlehačku, přidáme máslo a pořádně prošleháme.Odstavíme,když začne trochu tuhnout.Zdobítkem s nejužším otvorem ozdobíme věnec tak, aby to vypadalo jako propletené hnízdo.
PIKANTNÍ JEHNĚČÍ KÝTA
1,5kg kýty, 2lžíce medu, 1lžíce francouzské hořčice, 1lžíce cukru, 20g másla, sůl, pepř, kari. Kýtu osolíme a opepříme. Med, hořčici a kari smícháme a natřeme na kýtu. Dáme máslo na pekáč a pečeme 45minut při 200˚C.
SALÁT Z ŽABINCE
Žabinec (můžeme doplnit ředkvičkami nebo hlávkovým salátem) Zálivka: olivový olej, jablečný ocet, francouzská hořčice,sůl