Utopenci od Jarouše

Utopenci jsou hospodská klasika a kdo jiný by je měl tedy umět lépe než Jarda Slepička?

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu:

Utopenci od Jarouše

Suroviny

30 ksvelkých a dlouhých špekáčků
1 kgcibule
1 kgkyselého zelí
30beraních rohů
20kyselých okurek
4 lžícehořčice
4 lžíceharrisy nebo chilli omáčky
10 kuličeknového koření
1 lžičkasemínek koriandru
1 lžičkahořčičného semínka
10 lžiccukru
10 ksbobkový list
500 mlocta
10 kuliček pepře
3 dlvody
sůl
Reklama

Postup

  1. Špekáčky nařízneme, potřeme hořčicí, chilli omáčkou a vložíme do nich trochu zelí, beraní roh, plátek cibule a plátek okurky. Spíchneme párátkem.
  2. Do láhve dáme vrstvu zelí, špekáčků, vrstvu cibule a prokládáme tak dlouho, až je láhev plná. Vše pak zalijeme horkým nálevem z octa, vody, cukru, nového koření, hořčičného a koriandrového semínka, soli, kuliček pepře a bobkového listu. Necháme týden odležet.
Utopenci od Jarouše
Utopenci od Jarouše
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama