Gremolata
- petržel 1 svazek
Šafránové rizoto
- šafrán špetka
Gremolata
- česnek 2 stroužek
Head
- sůl ks
Šafránové rizoto
- šalotka 50 g
Head
- cibule 1 ks
Šafránové rizoto
- parmezán 50 g
Head
- olivový olej 2-3 lžíce
- rajče 300 ml
- víno 500 ml
- vývar 500 ml
Postup přípravy
Na oleji pomoučené maso osmahneme dozlatova z obou stran a dáme stranou. Ve výpeku a přidaném másle pozvolna osmahneme na kolečka nakrájenou cibulku, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme vývar. Vrátíme maso, přiklopíme a dusíme na pánvi asi dvě hodiny.
Rizoto: Najemno pokrájenou šalotku zlehka orestujeme na másle, přidáme nepropranou rýži a ještě krátce restujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit. Pak už jen postupně, po troškách podléváme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 15 až 18 minut. Před podáváním můžeme zjemnit kouskem čerstvého másla a dochutit strouhaným parmazánem. Servírujeme v hlubokém talíři, dochucené gremolatou.