Pečená kachna na jablkách s medem, karlovarský knedlík a červené zelí

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Nikola Kanalosová

Prostreno! XIV (19) 22. 12. hl ch
Pečená kachna na jablkách s medem, karlovarský knedlík a červené zelí

reklama

Suroviny

Kachna
Sádlo
10 ksjablka
2 menšíCibule
Sůl
Pepř
Med
kmín
Karlovarský knedlík
10 ksRohlík
10 ksVejce
3-4 lžícepolohrubá mouka
čerstvá zelená petržel
Sůl
červené zelí
kmín
nové koření
Bobkový list
hladká mouka

Postup

Jablíčka a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Kachnu osolíme, okmínujeme a opepříme. Do pekáče dáme nejdříve sádlo, poté jablka, na ně cibuli a nakonec kachnu. Zakryjeme alobalem a pečeme 2-3 hodiny na 150 stupňů C. Na konci pečení odkryjeme alobal, kachnu potřeme medem, teplotu zvýšíme na 200 stupňů C a dopečeme 10 -15 minut.

Karlovarský knedlík: Zvlášť si ušleháme bílky a zvlášť žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Do vyšlehaných žloutků přidáme mouku, sníh z bílků a vše promícháme s rohlíky, nakonec přidáme čerstvou posekanou petržel a osolíme. Zabalíme do potravinové fólie, na obou stranách uděláme uzel. Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany. Po uvaření ihned sundáme fólii, necháme trošku vychladnout a slabounce potřeme olejem.

Červené zelí: Zelí povaříme, dochutíme solí, pepřem, kmínem, bobkovým listem. Nakonec zahustíme hladkou moukou s vodou.

reklama