Pečená kachna s nádivkou

Kachna je vykostěná, ale stehna a křídla jsou vcelku.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petr Beránek

Prostřeno! XIII (5) 19.2. hl. chod
Pečená kachna s nádivkou

reklama

Suroviny

1 ksKachna
Sůl
kmín
4 ksrohlíky
250 gkuřecí játra
4 ksVejce
Pepř
Majoránka
Česnek
Pažitka
listová petržel

Postup

Vykostíme kachnu a nasolíme ji uvnitř. Játra dáme na cibulku osmahnout s česnekem, solí, pepřem, kdo jak má rád. Nakrájíme rohlíky na kostičky a v míse smícháme s vejci. Přidáme osmahlá játra a zamícháme. Vše nandáme na kachnu a kachnu sešijeme. Zvenku osolíme a okmínujeme a dáme upéct do trouby, občas podléváme. Podáváme s oblíbenou přílohou, jídlo je chutné i zastudena. Ke kachně s nádivkou podáváme šťouchané brambory

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!