Penne alla Norma

Na slunci vyzrálá voňavá šťavnatá rajčata a lilek hrají hlavní roli v tomto tradičním sicilském jídle. Doplňuje je bazalka a místní ovčí sýr – ricotta. Svým vzhledem symbolizuje tento italský ostrov – červená rajčata, bílé těstoviny a zelená bazalka odkazují na trikoloru, černý lilek na lávu a bílý.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Prima FRESH

Penne alla Norma
Penne alla Norma

Suroviny

1 ksstřední cibule
4 stroužkyČesnek
1 ksLilek
4 lžíceOlivový olej
hrubozrnná sůl
čerstvě mletý pepř
500 gtěstovin penne rigate
1/4 lžičkyčervená paprika mletá
1 konzervakrájená rajčata
2 lžícerajský protlak
1 hrstBazalka
200 gsýr Ricotta
Reklama

Postup

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, lilek na kostičky velké asi 2 cm.

Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a česnek, opepřete a za stálého míchání opékejte doměkka. Přidejte lilek, osolte, zakryjte poklicí a duste zhruba 5 minut, až lilek pustí vodu.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a vraťte zpátky do hrnce.

Zeleninovou směs odkryjte a povařte ještě 4 minuty za stálého míchání. Pokud se příliš připaluje, podlijte ji pár lžícemi vody z těstovin. Přidejte rajčata, rajský protlak a 3 lžíce vody a vařte, až rajčata změknou.

Omáčku promíchejte s těstovinami a bazalkou. Rozdělte na talíře a ozdobte ricottou

Tento a dalších 75 nových receptů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 8.6.:

Léto na zahradě s Prima FRESH

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama