Plněné grilované žampiony, jarní zeleninový salát
Výborně sladěné chutě i pastvu pro oči představoval Luciin úvodní chod.
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
Grilované žampiony | |
---|---|
10 větších nebo 5 menších | žampióny |
120 g | sušená šunka |
120 g | sýr gran panado |
1 ks | čerstvá chilli paprička |
4 stroužky | Česnek |
Olivový olej | |
Sůl | |
Pepř | |
Oregano |
Jarní zeleninový salátek | |
---|---|
1 větší svazek | ředkvičky |
10 ks | křepelčí vajíčka |
1 balení | rukola |
1 balení | polníček |
Zálivka | |
---|---|
125 ml | Olivový olej |
2 lžíce | hrubozrnná horčice |
1/2 lžíce | Med |
Postup
Grilované žampiony: Ze žampiónů vyloupneme nožičku a očistíme kloboučky. Nožičku pokrájíme na menší kousky a smícháme s pršutem a sýrem parmazánového typu. Přidáme nasekanou chilli papričku, sůl, pepř a nadrcený česnek. Zakápneme olivovým olejem. Směs promícháme a naplníme očištěné hlavičky žampionů (směs může z kloboučků lehce přetékat). Kloboučky zakápneme olivovým olejem, rozpálíme gril a grilujeme přibližně 10-15 minut. Ozdobíme snítky oregana a podáváme s jarním zeleninovým salátkem.
Jarní zeleninový salátek: Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (od bodu varu stačí 80 sekund). Necháme vychladnout, oloupeme je a rozkrojíme napůl. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchneme, lehce osušíme, dáme do misky nebo širších skleněných sklenic, přidáme kolečka ředkviček a vajíčka. Podáváme s vychlazenou zálivkou.
Zálivka: Všechny ingredience lehce promícháme v misce a necháme vychladit v ledničce. Salát pokapeme zálivkou těsně před podáváním.