Plněné grilované žampiony, jarní zeleninový salát

Výborně sladěné chutě i pastvu pro oči představoval Luciin úvodní chod.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Lucie Stržínková

Prostreno! XIV (1) 18.8. pred
Plněné grilované žampiony, jarní zeleninový salát

reklama

Suroviny

Grilované žampiony
10 větších nebo 5 menšíchžampióny
120 gsušená šunka
120 gsýr gran panado
1 ksčerstvá chilli paprička
4 stroužkyČesnek
Olivový olej
Sůl
Pepř
Oregano
Jarní zeleninový salátek
1 větší svazekředkvičky
10 kskřepelčí vajíčka
1 balenírukola
1 balenípolníček
Zálivka
125 mlOlivový olej
2 lžícehrubozrnná horčice
1/2 lžíceMed

Postup

Grilované žampiony: Ze žampiónů vyloupneme nožičku a očistíme kloboučky. Nožičku pokrájíme na menší kousky a smícháme s pršutem a sýrem parmazánového typu. Přidáme nasekanou chilli papričku, sůl, pepř a nadrcený česnek. Zakápneme olivovým olejem. Směs promícháme a naplníme očištěné hlavičky žampionů (směs může z kloboučků lehce přetékat). Kloboučky zakápneme olivovým olejem, rozpálíme gril a grilujeme přibližně 10-15 minut. Ozdobíme snítky oregana a podáváme s jarním zeleninovým salátkem.

Jarní zeleninový salátek: Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (od bodu varu stačí 80 sekund). Necháme vychladnout, oloupeme je a rozkrojíme napůl. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchneme, lehce osušíme, dáme do misky nebo širších skleněných sklenic, přidáme kolečka ředkviček a vajíčka. Podáváme s vychlazenou zálivkou.

Zálivka: Všechny ingredience lehce promícháme v misce a necháme vychladit v ledničce. Salát pokapeme zálivkou těsně před podáváním.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!