Plněné těstoviny s hříbkovou omáčkou

Martin sám udělal domácí těstoviny, které výborně chutnaly i lákavě vypadaly, a porci odhadl tak akorát.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Martin Kunesch

Plněné těstoviny s hříbkovou omáčkou
Plněné těstoviny s hříbkovou omáčkou

reklama

Suroviny

3 ksVejce
300 ghladká mouka
250 gmleté maso
50 gchorizo
Olej
1 ksCibule
Bazalka
Sůl
Pepř
1 baleníricotta
houby sušené nebo čerstvé
kus másla
250 mlSmetana
kmín

Postup

V mouce uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčka. Postupně je rozmícháme v mouce, až vznikne vláčné tužší nudlové těsto (podle potřeby můžeme přidat trošku vody), které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice odpočinout. Poté těsto rozválíme a rozřežeme na čtverečky 4 x 4cm, z nichž jdou vytvořit všechny základní druhy plněných těstovin.

Náplň: Mleté maso, kde je i pikantní chorizo, osmahneme na pánvi s pokrájenou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a po vychladnutí zapracujeme ricottu. Naplníme těstoviny, dobře utěsníme a uvaříme je v osolené vodě.

Houby osolíme a okmínujeme a na cibulce podusíme doměkka. Nakonec je podlijeme smetanou a ještě chvíli dusíme či vaříme. Houbovou směs poté rozmixujeme a vzniklou omáčkou přelijeme plněné těstoviny.

reklama