15 nej hlášek Zdeňka Pohlreicha z Konga. Z toho v Kladně

Další bizarní milník na šéfově misi po českých restauracích. Pamatuje si na Kongo? Nachází se v kladenské vilové čtvrti. Restauraci, která zažila mnohem lepší časy, se tak říkalo vždycky. Dnes je to spíš hospoda a pivnice, kam chodí lidé z okolních domků a dělníci. Reprízu Ano, šéfe! uvidíte v pondělí ve 21.30 na Primě.
Ano, šéfe! V (10) - restaurace Kongo / Kladno
Ano, šéfe! V (10) - restaurace Kongo / Kladno
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na letní zahrádku s kapacitou čtyřiceti míst a malým hřištěm zajdou i maminky a rodiny, tam se ale bůhvíproč neobsluhuje. Restauraci provozují manželé Babejovi. Miroslav je Slovák, který pracoval v Poldi Kladno, kde potkal Gabrielu. Přišli o práci a bez jakýchkoli zkušeností s pohostinstvím si Kongo pronajali před rokem a půl. Co trápí majitele, že si zavolali Zdeňka Pohlreicha? Nedostatek hostů, kteří by se k nim přišli najíst. V restauraci se vaří hlavně hotovky, něco majitel rozveze také po firmách. Šéf se nediví, že se do Konga lidé na jídlo nehrnou a chodí sem jen na pivo. „Smrdí to tady, jak když se hulí tisíc cigaret za minutu. Začínaj’ se mi sbíhat sliny,“ shrnuje ironicky své první dojmy z lokálu, který v poledne zeje prázdnotou.

Co ukrývá Mozartovo tajemství v Kongu? Jaký recept naordinuje šéf pro zdejší kuchyni? A v jakém stavu shledá restauraci během kontrolního návratu?

Podívejte se na televizní upoutávku:

Ano, šéfe! V (10) - restaurace Kongo / Kladno
Ano, šéfe! V (10) - restaurace Kongo / Kladno

Hlášky z restaurace Kongo v Kladně

  1. "Očekávám, že to jídlo bude na úrovni turistický třídy v Air Uganda."
  2. "Za dlouhejch zimních večerů dal bych si ještě sousto, ale tolik času nemáme." (O steaku)
  3. "To je tak slaný, že to snad přivezli ze Slanýho. Mám takový podezření, když jsem viděl pana majitele nakupovat, jestli náhodou sůl nebyla ve slevě."
  4. "Mozartovo tajemství: To je Malá noční hudba a pro změnu velká česká sračka. To by Wolfgang hrál asi hodně falešně, kdyby tohle ochutnal…"
  5. "Tohle je odvaz, kamaráde. Suchý jak cesta, smrdí to jak kapr vyloučenej ze sestavy a do toho sůl."
  6. O normovací kuchařce: "První vydání bylo těsně potom, co Gottwald řval z balkonu."
  7. Otevírá mrazák ve sklepě, kde se dlouho neuklízelo: "Tahle scéna je ve všech hororech."
  8. Šéf přinese ze sklepa plesnivou vařečku: "Kdy jste dostal poslední vejprask?"
  9. "Jel jsem dneska kolem tzv. cenovýho totemu – litr benzinu za 40 korun, dává to smysl?"
  10. "Takhle to jde udělat. Je daleko jednodušší ten bordel zamknout než ho uklidit."
  11. "Co to je?" (Zdeněk drží podprsenku) – "Zdá se, že máme širší záběr podnikání než jenom restaurační."
  12. "Obracečka na žaludek by se spíš hodila…"
  13. Číšník: "Já nevím, co máte rád…" Pohlreich: "Já mám rád dobrý jídlo…"
  14. "Každej, kdo by chtěl tohle objednat svejm dětem, tak by měl sedět za ohrožování mládeže."
  15. "Ženich, svědek, ty to žrali, jak když není žádný zejtra."
Šéf Zdeněk Pohlreich

DÁREK pro fanoušky Ano, šéfe! Všechny řady jsou teď online na iPrima.cz

Reklama
Reklama