Ano, šéfe! U Lojzíka. Domácí kuchařka na restaurační byznys nestačí

Do restaurace nechodí moc lidí a největší problém je v jídle. Personál nahrazují brigádníci, kteří neodvádějí kvalitní práci, kuchařka je nevyučená. Naučila se vařit doma, jdou jí obyčejná jídla, ale na profesionální vaření to moc není. Co v Restauraci U Lojzíka v Županovicích poradí Šéf Pohlreich? Dívejte se v úterý ve 21.25 na Primě na další z legendárních dílů Ano, šéfe!
09/330/00009/0001
09/330/00009/0001
Prima

Mají tu docela nepořádek, jídlo roznášejí v podstatě děti a nikdo se o servis příliš nestará. "Také si nemyslím, že nabídka je v souladu s tím, co by se v letní sezoně mělo jíst. Na menu je spousta věcí, které tam přebývají, a naopak tam pár věcí chybí. Přitom nemají téměř žádnou konkurenci. Montuje se do toho hodně lidí, kteří jako by něco dělají, ale zároveň nikdo nedělá nic. Úsilí tady je, ale nakonec bez výsledku," konstatuje Šéf, jen co se U Lojzíka trochu rozkouká.  

A jak to vidí majitel Vltavanky (U Lojzíka)?
A jak to vidí majitel Vltavanky (U Lojzíka)?

Co si Zdeněk myslí o jídelním lístku? "Jsou na něm těžká jídla, na jaká v tak horkém dni, jako je ten dnešní, nemá nikdo chuť. Jídelní lístek je naprosto bez nápadu, tam se neodehrává vůbec nic…"

Šéf radí: Odlehčit menu

Podle komentářů Zdeňka Pohlreicha není třeba, aby to tu bylo dokonalé. Stačilo by podnik alespoň trochu zvednout.

„Restaurace by měla být tak dobrá, že lidé, kteří sem přijdou, budou mít chuť se tady najíst. Poloha podniku je super, ale pověst moc dobrou nemá. Řešením není natáhnout sem lokální lidi, to se nestane. Ti sedí doma a koupí si pivo do chladničky, vaří si sami. Neutrácejí. Taky tady mají asi jen tři štamgasty. V létě v zimě běží nájem, což není dobře. Jde o oblast turistického byznysu, otevíral bych to sezonně. Nebo celoročně tak maximálně na dva dny v týdnu v útlumovém režimu a v sezoně bych jel v kuse – samozřejmě podle počasí. Luboš byl léta v Itálii, kdyby si to tak nějak „namotal“ a využil toho, aby to mělo nápad. Tady je to tak na deset hlavních jídel, víc ne…," míní zkušený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Jak to celé v Ano, šéfe! dopadne? Dívejte se v úterý ve 21.25 na Primě.

reklama