Fregatta moc netáhne. Natáhne do ní lidi alespoň šéf Zdeněk Pohlreich?

Zdeněk Pohlreich se vydal na výlet do Měchenic, do vysněného podniku paní Lucie Bahenské. Fregatta, která leží a na hlavní trase Praha – Slapy, je spíše zájezdní restaurace. Dokáže šéf do podniku přitáhnout lidi i mimo výletnickou sezónu? Uvidíte v úterý ve 22:10 na Primě.
Jak to dopadne ve Fregattě?
Jak to dopadne ve Fregattě?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nářky majitelů na to, že podnik prosperuje pouze v létě, jsou docela pochopitelné. I když prosperuje, je asi příliš silné slovo. Fregatta se taktak drží na hladině. Ale hosty zrovna nevítá, objevit, kudy dovnitř, dalo Zdeňku Pohlreichovi práci.

 

Paní Bahenská je majitelka, ale také napůl provozní a cukrářka, která si chtěla splnit svůj velký sen: mít malou kavárnu. Stavba jejího rodinného domu se ale rozrostla natolik, že má už dva roky místo kavárny velkou restauraci a také cukrárnu s vlastní pekárnou. Při malé návštěvnosti působí prázdný rozlehlý interiér neútulně, sami majitelé na to upozorňují a různými dílčími úpravami se snaží tento dojem napravit. Podnik totiž neprosperuje zdaleka tak dobře, jak si původně představovali – náklady na provoz a zejména personál jsou příliš vysoké. Majitelka uvažuje o jednosměnném provozu s méně zaměstnanci. Vždyť většina hostů jsou stejně Pražáci, kteří se cestou na chatu nebo k vodě stavují ve Fregattě hlavně pro zdejší vyhlášené zákusky.

 

V kuchyni Zdeněk Pohlreich potkává šéfkuchaře Romana Dolejše. I majitelka si cení tak dobrého kuchaře, který pracuje v Měchenicích údajně jen proto, že mu to momentálně vyhovuje. Bydlí tady a doma mají malé miminko, tak je rád, že může být blízko rodiny. Pro druhého kuchaře Milana je Roman velký vzor. Místní šéfkuchař se domnívá, že nad něj není a podle toho si vymínil plat. Zdeněk Pohlreich si ale nemyslí, že odvádí až takový výkon, za jaký bere královské peníze. Roman nelibě nese, když návštěva z Café Imperial třeba jen pochválí výkon jeho podřízeného. Postrach české gastronomie si na oba kuchaře přichystá zátěžový den, aby zjistil, jestli se dokážou otáčet tak rychle, jak slibují. Jak to zvládnou?

 

Zdejší jídelníček naštěstí není nijak přeplácaný, nabízí českou kuchyni, ryby, pár mezinárodních jídel a pastu. Majitelka dbá na to, aby suroviny byly čerstvé, protože jí Fregatta opravdu leží na srdci.

 

Pana majitele irituje zdejší neutěšená situace natolik, že do vlastní restaurace vkročí jen tehdy, když před ní stojí několik aut a je tedy jasné, že jsou uvnitř nějací hosté. Chcete vidět, jak si s touto složitou situací poradí Zdeněk Pohlreich? Sledujte poslední epizodu první série pořadu Ano, Šéfe! Podívejte se, zda příběh o Fregattě bude pohádkou se šťastným koncem, nebo spíš baladou k zamyšlení.

Reklama
Reklama