Je neschopný majitel, nebo personál? To zjistí Zdeněk Pohlreich v Ano, šéfe!

Co trápí restauratéra pana Josefa Rožánka natolik, že vyhledal Zdenka Pohlreicha v Café Imperial? Jeho restaurace Arter v Praze–Satalicích funguje čtvrtým rokem, ale nedaří se jí tak dobře jako jejímu stejnojmennému bratříčku – cateringu. Dívejte se na REPRÍZU Ano, šéfe! ve čtvrtek ve 22:25 na Primě
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

Přitom restauraci by chtěl mít pan Rožánek vzorovou, je to majitelovo hýčkané dítko. Tento sen mu ale údajně kazí personál – jak vystrčí z podniku paty, fláká se. Alespoň podle pana Rožánka.

 

Pan Rožánek je původně strojař, baví ho však gastronomie. Není spokojen s obslužným personálem ani s osazenstvem kuchyně. Nechce už své zaměstnance věčně obměňovat, rád by je vycepoval na požadovanou úroveň. Pokud to nepůjde, je připraven se s personálem rozloučit i během natáčení. Kvůli kontrole zaměstnanců jsou v podniku rozmístěny kamery. Jedinou konkurencí je nedaleká pizzerie, proto pan Rožánek dal na jídelníček Arteru i italská jídla, základem je ale česká a částečně středomořská kuchyně.

 

Je to opravdu tak hrozné? Díky kamerám majitel vidí, že personál sleduje televizní seriály, klábosí na baru a kašle na hosty. Pan Rožánek se považuje za perfekcionistu, který je v restauraci denně, lidé z podniku ale tvrdí, že přijde tak jednou týdně. Personál sledovala i skrytá kamera televizního štábu – a tvářil se ochotně a mile. V chování obsluhy vidí majitel alfu a omegu úspěšného podnikání, protože chce hostům věnovat nadstandardní péči, kvůli které by se do Arteru vraceli. Zdeněk Pohlreich proto přivede číšníka-profesionála, který předvede, jak by to mělo fungovat, a podle výsledku srovnání ideálu s obsluhou restaurace se rozhodne, zda zaměstnanci na place zůstanou, nebo budou muset odejít. Jak to dopadne?

 

Restaurace má kapacitu 35 míst, výzdoba je trochu netradiční, poněkud bizarně působí figurína sedící u baru. Majitel považuje prostor za atypický a od našeho kuchaře bez čepice by rád slyšel, zda je to vhodně zvolený koncept pro předměstskou restauraci. V okolí je sídliště, několik vilek a dynamicky rostoucí novostavby.

 

Majitelovým snem je plná restaurace s nutností rezervovat si místa až měsíc napřed. Plný podnik mu Zdeněk Pohlreich dopřeje; přivede třicet hostů, což je vždycky prubířský kámen celého provozu. Během čtyř dnů se musí zjistit, zda je personál opravdu tak neschopný, jak tvrdí majitel, a zda je ve skutečnosti tím hlavním problémem restaurace Arter. Jak si restaurace Arter povede při naplněné kapacitě? A co na to Zdeněk Pohlreich?

 

Uvidíte ve čtvrtek ve 22:25 v REPRÍZE pořadu Ano, šéfe!

Reklama
Reklama