Návraty nejlepších dílů Ano, šéfe! a top 26 hlášek Zdeňka Pohlreicha z pražského Blue Pointu

Návraty do restaurací Blue Point Praha 8 a Slepá kolej Benátky nad Jizerou patří k dalším z legendárních dílů pořadu Ano, šéfe! Proč a co se v hospodách odehrálo, si připomeňte v pondělí 25. března ve 22.45 na Primě.
Jak dopadne šéf v Blue Point?
Jak dopadne šéf v Blue Point?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Připomeňme si, jak to v podniku Blue Point vypadalo při první návštěvě Zdeňka Pohlreicha. Prostory nepůsobí stylově ani příliš přátelsky, navíc jsou tu potíže se vzduchotechnikou. Je tu hned zakouřeno a vůbec se tu linou všeliké pachy včetně čisticích prostředků. Nekuřáci mohou stolovat v salonku, ten je ale natolik rozlehlý a neosobní, že rozhodně nevyzývá k příjemnému posezení.

To, co našel Zdeněk Pohlreich, v něm budilo touhu po útěku. Hygiena v Blue Pointu totiž hraničí s obecným ohrožením!

Top hlášky Šéfa pohlreicha z Blue Pointu, Praha 8:

  1. "Ten dekor je šokující! Asi zabiju provozního!"
  2. "Titanic – tam se to stalo aspoň neočekávaně…"
  3. "To je říše pohádek. Přál jsem si k Ježíškovi létající plášť."
  4. "To je návrat o dvacet let zpátky. To bude šichta, přátelé!"
  5. "Váš kuchař bydlí ve Slaným a navrchu těch těstovin zpívá Petr Spálený."
  6. "Je to tak blbý, že to bude celkem jednoduchý zlepšit."
  7. "Tady brzo někoho zabijete, jestli to tu konečně neumejete."
  8. "Tisknem se tady k sobě jak dva homosexuálové," uvádí při výrobě kaše.
  9. "Nahatá bába na zdi, aby se tu líp jedlo – já chci domů!"
  10. "Takhle se dělá v Rusku…"
  11. "Pomoc! Ženy a děti do člunů, muži k pumpám. Loď se potápí!"
  12. "Ty lednice jsou časovaná bomba…"
  13. "Váš dodavatel masa by zasloužil nakopat do prdele. Jel s tím do zoo a udělal si odbočku sem k vám…"
  14. "Dejte těm lidem něco k jídlu. Drůbeží pokušení. Oni si sem nechodí číst. To není knihovna, taková pí…"
  15. "Kateřino, mé srdce vzlétá jako jestřáb…" Říká Šéf potom, co dostal od produkční šťouchadlo na brambory.
  16. "On o tu hospodu chce normálně přijít!"
  17. "Aby toho nebylo málo, ve strašidelném zámku ještě vypadl proud."
  18.  Hlášky ze Slepé koleje, Benátky nad Jizerou:
  19. "Tak se podíváme, kde pan řezník říznul vedle…"
  20. "No, jednoho spasitele už tady mají." Když se dívá na foto Lenina, výzdobu lokálu.
  21. "Hm, plnej popelník jako předkrm."
  22. "Vem si gumu a vygumuj si tohle jídlo z hlavy…"
  23. "Tak chlapci, snad vám to na ledě půjde jako s tou flaškou kečupu…"
  24. "To nejsou ovocný knedlíky, to jsou amarouny s borůvkama…"
  25. "Omáčka je silná jako noha od kulečníku."
  26. "To je studený, jak tělo starý ženy."

Všechny řady pořadu Ano, šéfe! můžete kdykoliv sledovat také ONLINE na iPrima.cz. Vyberte si díl:

Ano, šéfe!
Autor: archiv FTV Prima Ano, šéfe!

Je to už třináct let, co si pan Tomáš Hrazděra koupil dům, v němž už od roku 1891 bylo známé pekařství. Budovu přestavěl, pekařství nahradily kulečníky, herna s automaty a prostorná restaurace. Jenže – oč více lidí sem chodí hrát biliár a automaty, o to méně se jich sem k majitelově lítosti a škodě chodí najíst, takže podnik, zvlášť večer, zeje prázdnotou. A to je právě důvod, proč pan Tomáš zašel za Zdeňkem Pohlreichem, aby mu „postrach české gastronomie“ poradil, jak dál, lukrativněji a lépe.

Po strategickém rozboru sídla restaurace a bližším „ohledání místa činu“ není praktický důvod, aby restaurace neprosperovala. Blue Point, který je kousek od stanice metra Palmovka v Zenklově ulici, má potenciál a málo konkurence v okolí. Jenže návštěvníci ani nevědí, že se tady mohou najíst. Pokud už restauraci objeví, mohlo by je hned u vstupu odradit několik věcí.

Ano, šéfe! - 1. serie - Blue Point
Ano, šéfe! - 1. serie - Blue Point

Komunikativní a přespříliš kreativní majitel se přitom snaží. Nezvládá ale personál, který ho v minulosti okrádal, a jeho činnosti jsou tak rozsáhlé, že připomíná onoho velblouda umořeného hejnem komárů. Dělá si dokonce sám grafika. Zdeněk Pohlreich už opět za stolem třímá jídelní lístek s devadesáti položkami v podobě knihy s nevábnými fotkami místo přehlednějšího, stručnějšího a sezonně obměňovaného menu.

Pan Hrazděra je pyšný na svoji kuchyni, jeho nadšení ale Šéf nesdílí. Ve všední den se prodá maximálně deset jídel, číslo by ale potřebovali zpětinásobit. Majitel svůj podnik, který má 68 míst, vidí růžovými brýlemi a některé věci přestal vnímat vůbec. A právě ty volají po nápravě a větší kontrole. Pan Hrazděra se také považuje za znalce vín, na svůj sklep je patřičně pyšný. Zdeněk Pohlreich tedy pozve do Blue Pointu someliérku, aby zhodnotila, jaká je pravda.

Reklama
Reklama