Obecné ohrožení v Ano, šéfe! aneb Jak Pohlreich málem na špatnou hygienu zemřel

Tentokrát se na Primě ve čtvrtek ve 22.35 vrátíme se Zdeňkem Pohlreichem v repríze pořadu Ano, šéfe! do zapamatovatelného pražského podniku Blue Point, kde stav hygieny hraničil s obecným ohrožením. Dokáže i tyto podmínky šéf zlepšit?
Jak dopadne šéf v Blue Point?
Jak dopadne šéf v Blue Point?

reklama

Je to už třináct let, co si pan Tomáš Hrazděra koupil dům, v němž už od roku 1891 bylo známé pekařství. Budovu přestavěl, pekařství nahradily kulečníky, herna s automaty a prostorná restaurace. Jenže – oč více lidí sem chodí hrát biliár a automaty, o to méně se jich sem k majitelově lítosti a škodě chodí najíst, takže podnik, zvlášť večer, zeje prázdnotou. A to je právě důvod, proč pan Tomáš zašel za Zdeňkem Pohlreichem, aby mu „postrach české gastronomie“ poradil, jak dál, lukrativněji a lépe.

Tady hygiena hraničí s obecným ohrožením

Po strategickém rozboru sídla restaurace a bližším „ohledání místa činu“ není praktický důvod, aby restaurace neprosperovala. Blue Point, který je kousek od stanice metra Palmovka v Zenklově ulici, má potenciál a málo konkurence v okolí. Jenže návštěvníci ani nevědí, že se tady mohou najíst. Pokud už restauraci objeví, mohlo by je hned u vstupu odradit několik věcí. Podnik nepůsobí stylově ani příliš přátelsky, navíc má potíže se vzduchotechnikou. Je tu hned zakouřeno a vůbec se tu linou všeliké pachy včetně čisticích prostředků. Nekuřáci mohou stolovat v salonku, ten je ale natolik rozlehlý a neosobní, že rozhodně nevyzývá k příjemnému posezení. To, co našel Zdeněk Pohlreich, v něm budilo touhu po útěku. Hygiena v Blue Pointu totiž hraničí s obecným ohrožením.

Celé epizody pořadu Ano, šéfe! si můžete pustit online na iPrima.cz

Pýcha předchází pád

Komunikativní a přespříliš kreativní majitel se přitom snaží. Nezvládá ale personál, který ho v minulosti okrádal, a jeho činnosti jsou tak rozsáhlé, že připomíná onoho velblouda umořeného hejnem komárů. Dělá si dokonce sám grafika.

Zdeněk Pohlreich už opět za stolem třímá jídelní lístek s 90 položkami v podobě knihy s nevábnými fotkami místo přehlednějšího, stručnějšího a sezonně obměňovaného menu. Pan Hrazděra je pyšný na svoji kuchyni, jeho nadšení ale Šéf nesdílí. Ve všední den se prodá maximálně deset jídel, číslo by ale potřebovali zpětinásobit. Majitel svůj podnik, který má 68 míst, vidí růžovými brýlemi a některé věci přestal vnímat vůbec. A právě ty volají po nápravě a větší kontrole. Pan Hrazděra se také považuje za znalce vín, na svůj sklep je patřičně pyšný. Zdeněk Pohlreich tedy pozve do Blue Pointu sommelierku, aby zhodnotila, jaká je pravda. Jak to celé dopadne?

Dívejte se ve čtvrtek ve 22.35 na Primě na REPRÍZU pořadu Ano, šéfe!

reklama

reklama