Povede se šéfu Pohlreichovi přilákat lidi do restaurace People?

Dokáže šéf Zdeněk Pohlreich odhalit důvod, proč do podniku People "nepáchne" ani noha? A dokáže jej vylepšit natolik, že si získá své zákazníky? Dívejte se ve čtvrtek ve 22.35 na Primě na REPRÍZU oblíbeného pořadu Ano, šéfe!
Ano, šéfe!
Ano, šéfe!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Kulinářské pořady diváky zásobují nejrůznějšími recepty. Pořad Ano, šéfe! však je úplně jiný! Majitel restaurace, která se ocitla ve finančních problémech, požádá o pomoc mistra šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který na místě během týdne zjistí, jaké nedostatky mohou za to, že do podniku nechodí dostatek hostů.

 

Podávají snad studené, přesolené, nedovařené, připálené, nebo dokonce nechutné jídlo? Dostávají hosté malé porce, pivo pod míru nebo limonády ve špinavých skleničkách? Jsou servírky a číšníci k zákazníkům ochotní a vstřícní? Nemusejí hosté na své objednané jídlo a pití čekat příliš dlouho? Nebo je problém někde úplně jinde? Zdeněk Pohlreich je sice přísný kritik, který pro šokující výroky nechodí daleko, ale zároveň rádce, jehož rady mají cenu zlata.

 

Při své revizi nikoho z personálu nešetří, naopak tvrdě prosazuje i nepopulární změny v provozu nefungujícího podniku. Po měsíci se do restaurace vrátíme se skrytou kamerou, abychom prověřili, jestli opravdu došlo ke zlepšení. Ano, šéfe! je pořad plný emocí, u kterého se nudit rozhodně nebudete!

 

Moderní designová diskotéka a bar s restaurací Martina Horáka, jednoho z účastníků VyVolených, sídlí ve Štěpánské ulici kousek od Václaváku, přesto je stranou turistické trasy. Restaurace zeje prázdnotou.

 

Majitel podnik dotuje z Ostravy, kde také převážně pobývá, a bojuje již druhým rokem za životaschopnost své vysněné restaurace. Do svého snu již Martin investoval veškeré úspory a nadále prodělávat nehodlá! Vyhledal Zdeňka Pohlreicha, aby mu poradil, jak dál. Restaurace nevydělává, v nejlepším případě nula od nuly pojde, spíš je ztrátová. Potenciál ale bezesporu má.

 

Bývala tu nonstop pivnice s automaty a diskotékou, kam chodili hlavně studenti. Majitel nechal podnik nákladně zrekonstruovat, zásadně změnil jeho styl a dosáhl toho, že studenti chodit přestali, movitější klientelu ale nepřilákal. Náklady jsou vysoké, tržby nízké.

 

Přichází Zdeněk Pohlreich, který si hned u vchodu všímá několika nedostatků. V kuchaři tedy chyba není. Že by v marketingu? Ano, podniku chybí koncept a svižné zasvěcené řízení s osobním přístupem. Restaurace by se dočasně mohla jmenovat „U tří holých hlav“, protože když dají své, trochu horké hlavy dohromady majitel Martin, provozní Richard a Zdeněk Pohlreich, sice bude občas pěkně dusno, ale chlupy lítat rozhodně nebudou.

 

Kdo podnik vlastně řídí? Martin nechává vše napospas svému kamarádovi Richardovi, který bydlí nad restaurací. Restaurace volá po redukci jídelníčku se 130 položkami. Zdeněk Pohlreich opět narazil na příliš složité, vyumělkované menu se spoustou položek a nekreativní přístup ze strany majitele a jeho pravé ruky. Doporučuje držet se dobrých osvědčených steaků, zlepšit hygienu v kuchyni, provoz restaurace více kontrolovat a hlavně zlepšit propagaci jejího kvalitního jídla! Jak dopadne přepadovka? Bude Restaurant People konečně hodný svého názvu?

 

„Vychutnejte“ si reprízu dalšího dílu tohoto úspěšného formátu, v němž šéf „řádil“ v pražské restauraci People, ve čtvrtek ve 22.35 na Primě.

Reklama
Reklama