Šéf udělá v Dubí soutěž ve vaření!

Další díl Ano, šéfe! uvidíte už ve čtvrtek 24. ledna ve 21:40. Šéf se tentokrát podívá do restaurace Bohemia v Dubí u Teplic. Jedná se o REPRÍZU pořadu z roku 2010.
Ano, šéfe! III. (4) Dubí
Ano, šéfe! III. (4) Dubí

 

Šéf přijíždí do Dubí po nechvalně známé E 55. „Táboří tu spolu“ a vedou vlastní penzion a restauraci Bohemia paní Jaroslava a kuchař Zdeněk. Dubí je v recesi, postihla ho krize i odliv sexuální turistiky.

 

Šéfovy recepty zatím v Dubí nezabraly

Bohemia byla vždycky slušný podnik, přesto poloha na kraji města a odklon hlavní trasy na Německo poznamenaly i zdejší seriózní podnikání. Kuchař v červené čepici fandí pořadu Ano, šéfe! a začal prosazovat zásady domácího vaření z čerstvých surovin, bez polotovarů a dochucovadel. Jenže ouha – od té doby přestala chodit polovina zákazníků. Radí Zdeněk Pohlreich špatně, nebo Zdeněk Krejčí vaří mizerně?

 

Osudová volba patnáctiletého kuchaře

V Dubí nevaří o nic hůř než jinde, spíš lépe. Tak kde to vázne? Plný lokál tu neviděli, ani nepamatují. Zdeněk má ale nápad, jak do restaurace přivést hosty a možná i nadějné posily. Protože personál je stará bolest, zaměří se na kuchařský dorost a překvapí diváky nebroušeným diamantem v podobě patnáctiletého kuchaře. Nebo účetního? Co si mladistvý kulinářský talent zvolí? Suchou řeč čísel, nebo vzrušující hru za sporákem? Aby z toho nebyly „maléry pana účetního“… Šéfův nadšený jmenovec v červeném potřebuje do kuchyně spolehlivého parťáka, jinak se ze všeho brzy zhroutí. Možná by si pan Krejčí vychoval budoucí kolegy, bojí se ale, že mu utečou do Německa. Sám tam řadu let působil a naučil se toho dost, i když není vyučený.

 

Soutěž ve vaření!

Co si šéf vymyslí, aby motivoval kuchtíky? Vítěz mu bude moci roztlačit auto a poražený musí odhrabat sníh z parkoviště. Kdo vyhraje? Mladičký Dan, nebo téměř vyučený Lukáš? Dívejte se… Vysílání z Bohemie bude zajímavé také pro všechny amatérské kuchaře, kteří by chtěli dovést k dokonalosti své minutky nezapomenutelným sosem. Uvidíte pár závěrečných grifů. A nejen to! Někdy může výsledný dojem z dobrého jídla pokazit maličkost.

 

Přeplácaný interiér restaurace, matoucí označení, přeplněný jídelní stůl, neladící nádobí, ba dokonce i přehršle květin! Šéf upozorní, na co všechno si dát pozor, pokud restaurace usiluje o věrné a solventní hosty. Když se v Bohemii tak snaží, dostanou aspoň jednu hvězdičku? Nepokazí to nějakou zbrklostí, nedokonalostí, neudělají „kremaci“ ze steaku, který má být propečen medium-rare? To by teda šéfa pěkně otrávili, i když právě tenhle stupeň umí v Čechách udělat málokdo.


A to hlavní – nestane se kat českých restaurací opravdovým hrobařem restaurace Bohemia v Dubí?

reklama