Šéf v táborské Pintovce a jeho 8 legendárních hlášek z místa činu

Další z řady nezapomenutelných dílů Ano, šéfe! uvidíte ve čtvrtek 28. února ve 22.45 na Primě. Tekoucí friťák „pamatuje Švédy na mostě“, lednice „socík“, o pořádku a hygieně v kuchyni také škoda mluvit. V restauraci Pintovka v Táboře Šéf vyškolí zamilovaný páreček. Pamatujete, jak tady tehdy hlásil?
Ano, šéfe! IV (5) - restaurace Pintovka, Tábor - Obrázek 19
Ano, šéfe! IV (5) - restaurace Pintovka, Tábor - Obrázek 19
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Restaurace Pintovka je na pohled krásná, ale tak trochu navrch huj a vespod fuj nebo podle šéfovy maminky "hlava napomádovaná, nohy smrděj". Tehdejší majitelé, manželé Vandasovi, tady měli svatební hostinu, teď si tu „užívají“ jako podnikatelé.
Restaurace není zisková. A není divu, když má nižší marži než supermarket.
Suchá alarmující čísla a procenta vystřídají dva komické výstupy: zábavný houbařský rychlokurz a improvizovaná svatba v Pintovce – překvapení pro majitele, které po dvanácti letech znovu oddá sám šéf, jenž si rozšířil kvalifikaci.

Hlášky z restaurace Pintovka, Tábor:

  1. "Toho tady je, jak když plivne do Stromovky a zavře vrata!"
  2. O místním friťáku: "Ten pamatuje Švédy na mostě!"
  3. "Za mého mládí se tomu říkalo objektivní příčiny a jsou to jen výmluvy."
  4. "Hlava napomádovaná, nohy smrděj…"
  5. Kuchaři, který přes noc uklízel: "Mám pro tebe dvě zprávy, jednu špatnou a jednu dobrou: 1. Působíš dost nevyspale. 2. Máš volno!"
  6. "Nejrozšířenější české koření je strouhanka."
  7. O bagetě: "Ta šunka pamatuje Žižku, když byl ještě svobodníkem."
  8. Návštěva zahradnictví: "To je tak hezký vidět nepravidelný tvary tý zeleniny. Ať si celá Evropská unie nasere s těma ohejbákama na banány!"

Všechny řady Ano, šéfe! jsou ONLINE v archivu na iPrima.cz. Klikněte na obrázek a vyberte si, na kolikátou řadu Ano, šéfe! se chcete podívat:

Ano, šéfe!
Autor: archiv FTV Prima Ano, šéfe!

Pintovka – umělecký dojem za jedničku, ale „povinná jízda“ špatně. Alespoň tak to hodnotí Šéf po ochutnávce pstruha, který je samé sádlo, a po mizerné mexické tortille, která nemá v táborské lesní restauraci co dělat, zejména když stojí stejně jako výborná svíčková s karlovarským knedlíkem.

Úhledná restaurace nemá moc reprezentativní zázemí. Porce ale nejsou ke snědení, kuchař je opravdu přející, zato účetní bilance frustrující. Restaurace nevydělává, i když lidé chodí, na obědy dojíždějí i lidé z města a pořádají se tu svatby. Vandasovi nejsou z oboru, paní vystudovala přírodovědeckou fakultu, osmatřicetiletý majitel pracoval většinu života jako grafik a DTP operátor v bratrově reklamní agentuře. Před více než dvěma lety začali provozovat restauraci, kde měli kdysi svatební hostinu. Nyní v ní pátrají po pověstné žábě na prameni.

 

Ano, šéfe! IV (5) - restaurace Pintovka, Tábor - Obrázek 10
Ano, šéfe! IV (5) - restaurace Pintovka, Tábor - Obrázek 10

 
Hospodský evidentně musí umět víc než jen nafouknout hrad pro děti. A když už má zahrádku, má si jí hledět, protože „zahrádka prodává restauraci“.

Jak dopadnou nadšení amatéři při šéfově návratu? Udělali kus práce, kterou dostali za úkol? A hlavně – naučili se počítat a kontrolovat, zda jim „zbývají nějaké škvarky“? Dostane podnikatelský pár hvězdičku?

To se dozvíme ve čtvrtek večer ve 22.45 na Primě.

Reklama
Reklama