Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací do školních let! Bude i typické UHO z dětské školní jídelny?

Zdeněk Pohlreich se podívá na zoubek jídelně pražské ZŠ v Bílé ulici. Vzpomínky na společné stravování nepatří k nejšťastnějším. Vybaví se nám fronty, zápach, čaj a jídlo nezaměnitelné nechuti. Sledujte REPRÍZU oblíbeného pořadu Ano, šéfe ve čtvrtek ve 20.15 na Primě!
Ano šéfe (11) ZŠ Bílá - tým v kuchyni
Ano šéfe (11) ZŠ Bílá - tým v kuchyni
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

Proto si šéf zašel nejprve přičichnout k servírovacím tácům. Páchlo to u vydávacího okénka na sto honů jako před lety? Naštěstí ne! Stále ale je co zlepšovat.

 

Paní ředitelka chce zdravější jídelníček. Co chtějí děti? Tradiční buchtičky, moderní saláty, nebo „smažák“ a „hambáče“? Ocení šéfovo jídlo? A zaplatili by ho rodiče? Sledujte zajímavou sondu do stravování naší nejmladší generace v poslední epizodě druhé řady gastronomické show Ano, šéfe! v úterý večer na Primě.

 

Je možné pozvednout úroveň školního stravování? Ředitelka školy Maja Bihelerová si to myslí. Chtěla by pro svoji moderní školní jídelnu menu, které více odpovídá volání po racionální stravě. Zdeněk Pohlreich by měl kuchařky naučit saláty a rád by v daných mantinelech vyzkoušel i něco nového.

 

Osazenstvo kuchyně v čele s paní provozní je přesvědčeno, že kvalita zdejších jídel je výborná. Tak trochu škodolibě očekávají Zdeňkův neúspěch v pokusu o změnu v zavedeném systému hromadného stravování. Je to nesplnitelná výzva?

  

Školní jídelna v Bílé poskytuje široké služby. Vaří také snídaně, které si mohou s potomky dopřát i rodiče. Pokud ratolestem nestihnou připravit svačinu, žáci si mohou v kuchyni koupit tři varianty dopoledních i odpoledních přesnídávek. Osm kuchařek uvaří přes 400 jídel. Spojnicí mezi šéfkuchařkou a ředitelkou je vedoucí jídelny Ivana Lišková.

 

Zdeněk Pohlreich ocenil čistotu pracoviště, vybavení kuchyně, tradiční postupy, a dokonce i chuť špenátové polévky, holandského řízku s kaší a zeleninového kuskusu, které ochutnal. Šéf Café Imperial je realista a počítat umí víc než dobře. Ví, že za 25 korun se nedají dělat zázraky. Na druhou stranu doufá, že se kvalitní jídlo časem prosadí i za vyšší cenu. Děti by si měly vytvořit celoživotní návyky a nároky. Vždyť stravování je také otázkou životního stylu. Proto si s sebou přivede kolegy a food kritika.

 

Bude žákům ZŠ Bílá chutnat oběd od kuchařů z Café Imperial? Jak vypadá hodina vaření s anglickou lektorkou? To si Zdeněk Pohlreich nemůže nechat ujít! A udrží svůj jazyk na uzdě?

Reklama
Reklama