Speciální dvoudílná epizoda Ano, šéfe!: Dánové nejen guláš nezvládají. Naučí je to Pohlreich?

Šéf vyjíždí rozdávat radost a smích na Šumavu a zvolil si k tomu adekvátní dopravní prostředek. Přijede totiž na kole. Čekají ho tu rovnou dvě restaurace. Kromě části personálu mají společné i to, že nevydělávají. Reprízu pořadu Ano, šéfe! sledujte ve čtvrtek od 20.:15 na Primě.

Pořad, v němž se budou prolínat odlišná prostředí, je proto rozdělen do dvou dílů. Šéf nejprve přijel na zámek Kněžice v obci Petrovice, který vlastní dánští majitelé, a pak navštívil kouzelnou venkovskou hospůdku U Štěpána, jejíž majitel má hovězí farmu a ve své kuchyni podává steaky ze svého ekologického chovu. V obou dvou podnicích je radost posedět, ale nad jejich ekonomickou bilancí majitelé nejásají.

Paní Jette Boel a pan Niels Brochner, český honorární konzul honorární konzul v Dánsku, si zamiloval českou republiku a rozhodl se zde investovat. Zaujal ho chátrající secesní zámek Kněžice, kde býval domov pro seniory, a nákladně ho zrekonstruoval. Dnes je to luxusní hotel s wellness a konferenčním zázemím. Úplný ráj pro odpočinek a rekreaci. Šéf si tam ale připadal jako kůl v plotě. Dánští manželé plánovali hotel pro dánskou klientelu. Zámek fungoval jen v době, kdy tam byli ubytovaní hosté, jinak byl zavřený. Tento záměr asi rok vycházel skvěle, ale v současné době už model nefunguje. Hospodářská krize ještě umocnila fakt, že Dánové nejezdí tak často a v takovém počtu jako kdysi. Proto majitelé uvažují o tom, že se přeorientují na české zákazníky. Vlastně se o to již nějaký čas pokoušejí, ale bezvýsledně.

Zdeněk Pohlreich shledal kultivované prostředí Kněžic jako podnik s obrovskými rezervami. Hosté, kteří na zámku bydlí, vyrážejí na výlety, hrají tenis, jezdí na kole a berou si občerstvení sebou, občas s nimi jezdí i kuchyně. Přes den se proto podávají rychlá a spíš jednoduchá jídla: omelety, sendviče, těstoviny, kupodivu čerstvé. Večeře vaří šéfkuchař Pavel letem světem, žádné české speciality, které by se do takového prostředí hodily a hostům se vepsaly do paměti. Při bleskové anketě na tenise, kam se šéf za dánskými hosty vypravil, aby zjistil, zda znají českou kuchyni a měli by o ni zájem, objevil nepopsaný list.

Dánové měli povědomí o guláši, pod českou rybou si neuměli vybavit nic. Kuchyni proto vládne losos. Personál se obává, že pokud se něco nestane, tak to tady zavřou. Šéf by rád věděl, zda a jak moc se bojí i majitelé. To ale až příště... Ze zámku do podzámčí je to co bys z kopce kamenem dohodil. Martin, jeden ze zámeckých číšníků, má ve Vojeticích přítele Štěpána. Chodí k němu na pivko, protože na zámku stojí šedesát korun.

Sdílejte článek
Štítky Pohlreich

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.