Tohle šéf nezažil: kuchař v montérkách a provozní umělec. Prostě díl na (hl)AVU
Provozovatel restaurace je tentokrát umělec Vojtěch Fröhlich. Studovaný umělec! Věnuje se konceptuální tvorbě. A je také vášnivý horolezec. Dokázal prolézt akademií do třetího patra bez dotyku země. Jak je ale dobrý v podnikání? Šéf vyrazí do restaurace na Akademii výtvarných umění (AVU).
Samotný kuchař, který vlastně také není kuchař, vaří v montérkách. „Ty mě znervozňuješ v těch montérkách, mám pocit, že je tady máte něco rozbitýho,“ nevydrží po druhé návštěvě podniku šéf a věnuje mu rondon.
Další premiérový díl Ano, šéfe! sledujte ve čtvrtek ve 21.20 na Primě
Kolegové umělci hodnotí provozovatele restaurace jako jednoho z nejzajímavějších umělců nastupující generace. To šéfa zaujme a nechá si ukázat jednu z jeho instalací. V galerii, kam je pozván, uvidí řadu trubiček zavěšených na zdi, ústících v trysku. „Post mix jako exponát jsem ještě neviděl. Spíš jako prostředek na vydělávání peněz,“ konstatuje udiveně Zdeněk Pohlreich, co všechno se dá dnes vydávat za umění, ochutná malinovku z tohoto interaktivního díla a nechá se raději odvézt zpět do kuchyně.
Jak mu ta dosavadní chutná? To si pusťte na VIDEU:
Restauraci vzal Vojtěch Fröhlich vážně, šel se vyučit kuchařem, při závěrečné zkoušce ale propadl. Šéf to tu nebude mít jednoduché, většina umělců popkulturou pohrdá. Atmosféru vystihují slova studenta-číšníka: „Ano, šéfe! – to je ten pořad, co se na něj dívají chlapi s lahváčem?“
A co si ochutnat ještě koláček a chlebíček. Koukněte na další dvě předpremiérová videa:
Pan provozní si dělá rekvalifikační kurz na kuchaře. Už umí i chlebíčky:-)
O zábavu, vzruch i poučení nebude nouze ani tentokrát.
Podíváme se do podniku na Akademii výtvarných umění, který tu otevřel Vojtěch Fröhlich. Věnuje se konceptuální tvorbě, dokázal prolézt akademií do třetího patra bez dotyku země.
A zde je celá parta nadšených.
Šéf to tu nebude mít jednoduché.
Za odměnu se může Zdeněk Pohlreich poohlédnout také po samotné škole.
Nebyl by také dokonalou předlohou?:-)
Provozovatel klubu se šel vyučit kuchařem, při závěrečné zkoušce ale propadl.
I kuchař je umělec.