U Draka vaří na draka, tvrdí šéf Pohlreich o podniku v Neratovicích

I tak do podniku Zdeněk Pohlreich přijel, aby tu rozčeřil vody rodinné restaurace paní Evy Benešové. Jak se mu to povedlo? To uvidíte v repríze dalšího z legendárních dílů Ano, šéfe! v pondělí ve 22.40 na Primě.

Majitelka podnika v Neratovicích Eva Benešová je bývalá regionální novinářka. Rozhodla se vložit své síly do provozování restaurace. Ta dříve byla ryze čínská a docela populární. Dnes se v restauraci vaří jídla italská, česká, čínská a odpovídá tomu i osobitý interiér. Paní Eva chtěla mít z restaurace lepší podnik, přičemž dnes je v minusu, s tržbou to jde od desíti k pěti a lidi nechodí. Problémy s personálem a špatné reakce návštěvníků, které lze vyčíst z návštěvní knihy, znavené paní Evě nepřidají.

Legendární díly Ano, šéfe! sledujte v pondělí ve 22.40 na Primě.

Doufá už jen v poslední pomoc od Zdeňka Pohlreicha. Proto se přihlásila i do tohoto pořadu. „Přihlásila jsem se ze zvědavosti, každá zkušenost je dobrá. Jaký to ale bude mít ohlas, uvidíme až po vysílání,“ konstatuje paní Benešová.

Symfonie devadesátých let

Interiér, personál i jídelní lístek. Nic neušlo pozornosti svérázného Zdeňka Pohlreicha. Nádobí, to je „symfonie devadesátých let", v podobné pasti uvízl i jídelníček. Oba kuchaři musejí pracovat v prostoru rozměrů kuchyňky v Orient Expresu, jak okomentoval šéfkuchař Pohlreich a pogratuloval personálu k odvaze. Smířlivě ale usoudil, že i interiér „je mu pumpička“, když si pochutná a bude se tam cítit dobře.

Šéf si nepochutnal

Majitelka si myslela, že se v Drakovi dobře vaří. Jenže nevaří, proto se tam ani dobře nedaří. Zdeněk Pohlreich okamžitě narazil na evergreen současné gastronomie – příliš obsáhlý jídelníček, který zahrnuje všechny inspirace světovou kuchyní v české variantě. Paní Benešová dostala rady o ekonomice podniku – zvlášť cenné v době hospodářské krize – o lepší využitelnosti surovin a návratnosti investic.

Zdeněk Pohlreich má nemalý pedagogický talent, což připomíná i tento díl Ano, šéfe! Neměli by si ho nechat ujít především ti, kdo sní o vlastní restauraci nebo ji už mají a nešlape podle jejich představ. Jak uvidíte, hospodský musí být i psycholog a trochu herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.