Umí to Zdeněk Pohlreich s italskou gastronomií? Uvidíte v Ano, šéfe!

Zdeněk Pohlreich opět vyráží s razancí sobě vlastní do boje za lepší úroveň české gastronomie! Tentokrát se můžete v REPRÍZE oblíbeného pořadu Ano, šéfe! těšit na to, jak si obávaný šéf poradí s kuchaři v italské restauraci. Dívejte se ve čtvrtek ve 22:35 na Primu.

Český Krumlov je krásné město, které láká davy turistů. Nabídka zdejších restaurací se však ve velké většině krásnou nazvat nedá a nikoho příliš neláká. Ve městě je samozřejmě několik restaurací s kvalitní kuchyní, ale když přihlédneme k množství restaurací, které zde jsou, je to opravdu mizivé procento. K těm "lepším" restauracím se dá řadit i Pizzerie Latrán, příjemná restaurace s 50 místy v renesančním domě, ve starobylém centru města. Zdejší pizza, pečená na dřevě, je ve městě a okolí vyhlášená. Bohužel ostatní italský repertoár restaurace si příliš věhlasu nezískal.

Prosadit změny ja základ

Majitelem restaurace je pan Jaromír Boháč. Jeho společnost nevlastní pouze tuto pizzerii, ale i 3 další krumlovské restaurace a agenturu, která pořádá řadu místních festivalů. Proto svěřil provoz restaurace do rukou provozní, tou je energická slečna Lucie Reinerová. Dvanáct let pracovala v Německu v gastronomii a má o ní prý velmi podobné představy jako Zdeněk Pohlreich. Nastoupila do funkce provozní vedoucí v květnu 2009 a od té doby se snaží v pizzerii o gastronomii takovou, jaká má být. Bohužel se jí to ne vždy daří. Kuchaři mají podle ní na vše svůj názor a vše si dělají po svém, a tak prosadit nějaké změny je hodně těžké. Vzhledem k tomu, že její bratr je kuchař se zkušenostmi ze zahraničí, přizvala ho ke spolupráci. Několik odpolední strávil v podniku a snažil se zdejší personál něčemu přiučit. Něco se zlepšilo, ale pořád to není ono. Proto se Lucie rozhodla oslovit Zdeňka Pohlreicha.

Zdeňkova pomoc Pizzerii Latrán by měla spočívat hlavně v tom, že pomůže prosadit provozní Lucii její představy o kvalitě jídel v restauraci. Jídelní lístek nabízí kromě pizz i řadu dalších italských jídel. Většina těchto pokrmů je však "počeštěná". Ve spoustě jídel je smetana nebo sýr. A právě tato část "produkce" pokulhává v kvalitě za průměrem. Během návštěvy se Zdeněk zaměří na to, aby se tato italská jídla připravovala ze správných surovin a správným postupem. Jak si svérázný šéf poradil s tímto nelehkým úkolem?

Nenechte si ve čtvrtek večer ujít reprízu oblíbeného pořadu Ano, šéfe! na Primě!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.