Vlčárna, Krásná Lípa

Zdeněk Pohlreich se řítí na sajdkáře BMW z roku 1936 do říše skal, vzácných živočichů a chráněných rostlin. Do Českého Švýcarska si šéfa pozvali manželé Panenkovi. Není sám.
Ano, šéfe! - (10) Vlcarna - Krasna Lipa 1
Ano, šéfe! - (10) Vlcarna - Krasna Lipa 1
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Zdeněk Pohlreich se řítí na sajdkáře BMW z roku 1936 do říše skal, vzácných živočichů a chráněných rostlin. Do Českého Švýcarska si šéfa pozvali manželé Panenkovi. Není sám. Protože jsou jeho mise údajně čím dál nebezpečnější, veze si na pomoc kamaráda Romana Vaňka, šéfa Pražského kulinářského institutu. V penzionu Vlčárna spolu ochutnají překvapivě dobré jídlo, kuchařka Pavlína je talent. Proč si tedy Panenkovi zavolali na pomoc buditele českých restaurací? Nedokázali si zatím vytvořit stálou klientelu, nevydělávají a potřebují poradit, v čem vězí hlavní problém. Chcete-li vidět totálně rozhozeného šéfa, sledujte jeho další lekci ekonomičtějšího restauračního provozu v úterý 11. května ve 21.20 na Primě. 

 

Vlčárna je kouzelný podnik s atmosférou. Příroda v okolí penzionu je překrásná, chovají se tu koně, co by kamenem dohodil, leží kozí farma. Majitelé, manželé Panenkovi, jsou stavaři a dům z osmnáctého století citlivě a nákladně zrekonstruovali. Každý pokoj dostal svůj styl  a jméno, v lokále je kolem sálajících kamen v sametových boxech útulno, v čisté kuchyni dobře vaří, i když na jídelním lístku jsou obvyklé nesmysly. Do zdejší přírody se pomalu vrací losos, v lednici se ale mrazí předražený losos z Číny. V potoce se prohánějí pstruzi, v kuchyni však pečou pangasia. Proč tolik surovin z Asie v Lužických horách? Ale kůzlátka, třeste se, šéf má s vámi na Vlčárně jasné úmysly!

Nasnídat se na čerstvém vzduchu před hospodou je sen. Navíc snídaně, jaké nabízí zdejší štědrý švédský stůl, jsou opulentní jak v luxusním hotelu. Jako strávník si šéf liboval – to je České Švýcarsko v praxi! Host si libuje, ale majitel strádá. Šárku Panenkovou přijde jedna snídaňová porce na hodně přes sto korun. A Zdeněk Pohlreich soudí, že radovat by se měli oba – host i majitel. Hospoda se musí dělat srdcem, ale zároveň se srdcem dělat nesmí. Že to není protimluv, se pokusí přesvědčit majitelku, která počítat moc neumí. „V restauraci ani nemáme kasu,“ upozorňuje šéfa mladá Šárka, která pracuje na place a vidí to na rozdíl od maminky realističtěji. Má ale pocit, že s tím nic nesvede. Šárka mladší má zaječí úmysly a chce z té lesní „idyly“ prchnout. Šéf ji přemlouvá, ať ještě vydrží, přijel přece proto, aby provedl nepopulární reformy!

Šárčin otec je vášnivý motorkář a motorkáři i cyklisté mají na Vlčárně perfektní zázemí. Dokonce je tu letní pódium a sál, kde se dají pořádat rockové koncerty, zálesáci se mohou vyspat ve vojenském stanu. V kuchyni kraluje Pavlína a rok už visí vaření především na ní. I když není vyučená, vede si skvěle, ale neumí si práci zorganizovat. Ani nemůže. Jídelní lístek z pera Šárky starší je hrozně náročný, každé jídlo má svoji přílohu. Blonďatá Pavlína je vlastně malý zázrak. A zázrak je, že s takovou dřinou a chaosem ještě nesekla. Na zátěžový večer se přitom nebezpečně blíží kolona motorkářů! Jak tohle dopadne? Šéf v tom nechce nechat Pavlínu samotnou, asi se pěkně zapotí. A taky rozzuří. Chtějí majitelé vůbec nějakou změnu? Zatím to tak nevypadá!

Dívejte se už v úterý 11. května ve 21.20.

 

Čtěte také na Hobby.cz

Reklama
Reklama