Nejslavnější český rybář ryby nejí!

Dnes se na výletní lodi projedeme Litoměřickem v Ústeckém kraji, kde přivítáme našeho nejznámějšího rybáře Jakuba Vágnera. Putovní kuchyni rozloží Jaroslav Sapík v Terezíně, který leží od Litoměřic, co by kamenem dohodil.

Tragická válečná kapitola města-pevnosti je naštěstí minulostí. Když Jaroslav Sapík vaří zajímavý recept na falešné staropražské šneky z kuřecích srdíček s bylinkovým máslem, náměstí se koupe v paprscích jarního sluníčka, které láká k výletům. Proto vzhůru na palubu krásné lodi!Danielu a Jaroslava přivítá kapitán a nalodí se také nejslavnější český rybář Jakub Vágner. Co se bude vařit na palubě i v podpalubí? Šašlik podle admirála Svobody, na který budeme potřebovat vepřovou panenku, kvalitní domácí špek a červenou a zelenou papriku. Suroviny kuchař předpeče a špíz doprovodí výborná letní příloha z fritovaných brambor a leča. Dobrodruh Jakub neuznává recepty, vaří podle surovin a momentální inspirace. S čím se pochlubí? Z hovězího masa uvaří Vágneroff, vlastní variantu slavného Beef Stroganoff. Důležitou roli sehrají ananas a majonéza místo smetany. I rychlý závěrečný recept ukuchtíme na palubě. Bude to uzený úhoř s citronovou rebarborou. Jak se s vodním „hadem“ popere rybář, který nejí ryby? Naloďte se také a určitě nezůstanete ani tuto neděli s Primou family hladoví!Šneci do české kuchyně patří, ale ne všichni je pozřou. Kuřecí srdíčka jsou dostupná surovina a skvělá náhražka této delikatesy. Na staropražské šneky z kuřecích srdíček s bylinkovým máslem potřebujeme ještě kořenovou zeleninu, divoké koření, zelenou petrželku a medvědí česnek. Zatímco se vaří silný vývar z drůbežích drůbků a zeleniny, Jaroslav Sapík umíchá bylinkové máslo a nádivku, kterou naplní šnečí ulity, do nichž přidá i uvařená kuřecí srdíčka. Poznáme muže, který vyhrál zahradní gril s diváckým receptem na králíka na zelenině s majonézou. V jídle se značným podílem kořenové zeleniny zužitkujeme také králičí játra.I když Jakub Vágner od dětství miloval přírodu a ryby, chtěl být rovněž traktorista, bubeník a kontrabasista. Nakonec od muziky zběhl ke své životní lásce – rybám. Doma se zlobili, ale Jakub měl svou hlavu a plány. Ryby miluje tolik, že nemohl jinak. Nemá je rád jen na talíři. Pozře vodní tvory pouze v případě, že mu na expedici hrozí smrt hladem. Miluje klasickou českou kuchyni –svíčkovou, rajskou, meruňkové knedlíky. Když je doma, maminka mu tyto klasické tutovky s láskou uvaří. Jakub se v Africe naučil, že tvrdé maso zkřehne v ananasové šťávě a tento šamanský trik předvede užaslému šéfkuchaři Sapíkovi i ve své obdobě hovězího Stroganoff. A příloha? Ovocné melouny. Rovněž letní a zajímavou přílohu z brambor a leča usmaží a podusí také Jaroslav Sapík ke svému hlavnímu jídlu – šašliku admirála Svobody z vepřové panenky, slaniny, paprik a cibule. Zda Jakub na palubě výjimečně ochutná závěrečného uzeného úhoře s citronovou rebarborou, uvidíte v neděli, když se s námi vydáte na kulinářský výlet po Labi.To uvidíte v neděli v 18.00 jen na obrazovkách Prima family!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.