Tipy a triky kuchařské legendy Jaroslava Sapíka k 14. dílu Česko na talíři!

Další tipy a triky šéfkuchaře Jaroslava Sapíka! Kdy jsou ryby nejchutnější? V jakém ročním období je brynza nejlepší?
Česko na talíři, Jaroslav Sapík
Česko na talíři, Jaroslav Sapík

reklama

1. Uvařené těstoviny sceďte, ale ne zcela, část vody v nich ponechte. Neokapávejte, prolévejte! Stejně se pak voda na pánvi vypaří, ale pasta bude vláčnější.
2. Kudrnku promíchejte s horkým máslem na pánvi, zjemní se, teprve potom ji smíchejte s těstovinami a omáčkou. Na dvě minutky hotový pokrm zakryjte a nechte odstát, chutě se krásně prolnou a jídlo ještě „dojde“.
3. V období jara a na začátku léta je brynza nejkvalitnější a pomazánka z ní nejchutnější
4. Brynzu zlahodníme špetkou cukru.
5. Chovné ryby jako kapr nejsou v létě dokrmovány a tudíž má jejich maso nejpřirozenější, „nejdivočejší“ chuť. Dopřejme si je!

reklama

reklama