Ananas s vanilkovou omáčkou

Ideální tečka za exotickým menu... Sladké pokušení v sobě spojuje ananas a kokos, ovoněný vanilkou. Výtečné je spojení horkého ovoce se svěží zmrzlinou. Určitě si pochutnáte!

Doba přípravy: do 10 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Ananas s vanilkovou omáčkou
Ananas s vanilkovou omáčkou

reklama

Už za týden, 30. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny

1 kszralý ananas
4 porcekokosová zmrzlina
40 gMáslo
20 gvychlazené máslo, nakrájené na kostičky
1 ksCitron
1/2 ksvanilkový lusk
100 ml100% ananasový džus
60 ghnedý cukr
20 clbílý rum
pár lístků čerstvé máty

Postup

Ananas očistěte a ukrojte z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojte střed.

V pánvi na rozehřátém másle orestujte jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin. Poté je vyndejte z pánve a uložte stranou.

Do pánve přidejte cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povařte do zhoustnutí a přidejte rum. Na závěr do omáčky zašlehejte kostičky studeného másla, přidejte plátky ananasu a nechte mimo žár zlehka prohřát.

Plátky ananasu dejte na talíře, každou porci přelejte omáčkou, přidejte porci kokosové zmrzliny a na závěr ozdobte lístkem čerstvé máty. Ihned servírujte.

Nádobí a náčiní

Prkénko
Nůž
Wok pánev
Prkénko
Lžička
Obracečka
Vařečka
Lžíce
Hrnec na rýži
Miska
Salátová mísa
4 x miska na kari
4 x talířek na dezert
4 x talíř na salát
4 x příbor na salát, kari a dezertní vidlička

Nová kuchařka!

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

reklama