Suroviny
Už za týden, 30. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!
Odkaz
Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!
Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.
Postup přípravy
Ananas očistěte a ukrojte z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojte střed.
V pánvi na rozehřátém másle orestujte jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin. Poté je vyndejte z pánve a uložte stranou.
Do pánve přidejte cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povařte do zhoustnutí a přidejte rum. Na závěr do omáčky zašlehejte kostičky studeného másla, přidejte plátky ananasu a nechte mimo žár zlehka prohřát.
Plátky ananasu dejte na talíře, každou porci přelejte omáčkou, přidejte porci kokosové zmrzliny a na závěr ozdobte lístkem čerstvé máty. Ihned servírujte.