Suroviny
- broskev 4 ks
- lusk vanilkový 1 ks
- máslo 40 g
- cukr hnědý 50 g
- citronová šťáva
- rum 1 dl
- zmrzlina vanilková 4 porce
- voda 1.5 l
- miska
Už za týden, 23. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!
Odkaz
Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!
Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.
Postup přípravy
V hrnci přiveďte k varu vodu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.
V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.
Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.
Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vzniklou omáčkou.
Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.