Flambované ovoce

Velmi efektní dezert vytvoříte ze zralého ovoce, dobré zmrzliny a delikátní omáčky s vanilkou, citronovou šťávou a šplíchancem dobrého rumu. Touhle dobrotou na své hosty zaručeně zapůsobíte.

Doba přípravy: do 10 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Flambované ovoce
Flambované ovoce

reklama

Už za týden, 23. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny

4 ksbroskve
1 ksvanilkový lusk
40 gMáslo
50 ghnedý cukr
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
1 dlkubánský rum
4 porcevanilková zmrzlina
1,5 lVoda
miska s ledovou vodou

Postup

V hrnci přiveďte k varu vodu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.

Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.

Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vzniklou omáčkou.

Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.

Nádobí a náčiní pro celé menu

Prkénko
Nůž menší a větší
Pánev 2x střední
1x pánev velká
obracečka
mlýnek na pepř a sůl
hrnec střední
2x talíř
síto na těstoviny
hrnec a mísa na vodní lázeň
2x mísa větší
2x metla
miska malá
cukrářská metla
lžíce
malá lžička
tyčový mixér s nádobou
4x servírovací talíř na předkrm
4 x servírovací talíř na hlavní jídlo
4 x pohárek na čoko pěnu
4 x příbor
4 x lžička

Nová kuchařka!

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

reklama