Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami

Losos získává v našich končinách stále víc na oblibě. Není divu, je velmi chutný, a proto mu sluší jednoduchá rychlá úprava. Pochutnejte si na grilované rybě ovoněné spoustou čerstvých bylinek a svěžím citronem.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami
Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami

Už za týden, 23. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny

4 ksfilety z lososa, s kůží
500 gbrambory vařené ve slupce, nakrájené na 1 cm silné plátky
extra panenský olivový olej
kousek másla
4 stroužkyčesnek, utřený
čerstvě vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 citronů, v bio kvalitě
1 hrstsměs čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, tymiýn a hladkolistá petržel)
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
kousky citronu na ozdobu
Reklama

Postup

V pánvi na mírném žáru prohřejte olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte.

Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty.

Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory.

Filety otočte a pokračujte v grilování ještě 1 minutu. Poté je spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře.

Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Reklama
Reklama