Houbové ragú se ztraceným vejcem

Výborný předkrm skvěle spojuje chuť čerstvých hub, voňavých bylinek a lahodného ztraceného vejce s rozteklým žloutkem, který dodá pokrmu šťavnatost.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Houbové ragú se ztraceným vejcem
Houbové ragú se ztraceným vejcem

Suroviny

400 gočištěné houby, nakrájené na větší kousky
1 lžícenakrájená cibulka
2 stroužkyčesnek, nasekaný nadrobno
1 lžíceOlivový olej
20 gMáslo
1 lžička + lístky na ozdobuhladkolistá petržel, nasekaná
2 snítkyčerstvý tymián (nebo špetka sušeného)
1 snítkačerstvý rozmarýn (nebo špetka sušeného)
1 kapkabalzamikový ocet
4 ksčerstvá vejce
10 mlbílý vinný ocet
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
Sůl
čerstvě namletý černý pepř
Reklama

Přichystejte si na vaření

K přípravě všech třech chodů z menu 1. dílu budete potřebovat tyto pomůcky:
Konvici či hrnec s horkou vodou
Hrnec cca 2 l, hrnec cca 3 litry
2x nůž
Prkénko
2x pánev větší, 1x pánev menší
2 malé misky
Naběračku – děrovanou
2x vařečku
2x velkou lžíci či naběračku
4 talíře menší, 4 talíře velké
Mlýnek na pepř
Cedník větší
Tyčový mixér či hmoždíř
Struhadlo
Obracečku
2x střední mísu na šlehání
Metlu a sítko na moučkový cukr

Nová kuchařka!

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Reklama
Reklama