Suroviny
Už za týden, 26. října si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!
Odkaz
Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!
Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.
Postup přípravy
Nejprve orestujte na másle cibuli a bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu.
Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku ze žáru a přidejte do ní mléko i smetanu a vše společně rozmixujte v mixéru. Přes jemný cedník polévku přeceďte zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dochuťte solí.
Bagetu nakrájejte na tenké plátky, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a nechte ji dozlatova opéct. Polévku podávejte s opečenou bagetkou.
Nádobí a náčiní pro 2. díl:
Hrnec střední cca 3 lPánev velká, pánev středníCedník větší s malými oky2 x velká miskaNaběračkaStěrkaObracečkaVařečkaLžíceTyčový mixerMlýnek na pepřUtěrka + chňapka4x ohnivzdorný malý talíř, či zapékací miskaNůžPrkénkoMetličkaDěrovaná naběračkaPříbor 4xTalíř 4x hluboký, 4x velký, 4x dezertní