Suroviny
- kuřecí stehno 4
- rostlinný olej 30 ml
Head
- olej 30 ml
Suroviny
- červená kari pasta 1 ML
- kafírové listy ((můžete nahradit čerstvě vymačkanou šťávou z 1/2 limetky)) 4
Head
- kafrové lístky 4 ks
Head
- bazalka 1 velká hrst
Suroviny
Head
Postup přípravy
- Kafrové lístky, pokud máte čerstvé nebo mražené, nakrájejte na proužky, sušené nadrolte. Rozpalte wok pánev, přidejte do ní olej a rozlejte ho kolem dokola. Přidejte kari pastu. Pomocí vařečky promíchejte kari pastu, aby se z ní uvolnilo aroma.
- Přidejte kokosové mléko, přiveďte k varu a vhoďte na kousky nakrájené kuřecí maso. Důkladně promíchejte. Přidejte nakrájenou zeleninu – cuketu, papriku a nakonec i kafrové lístky (nebo limetkovou šťávu). Zamíchejte a duste přibližně další 3 minuty, aby zelenina lehce změkla, ale stále si udržela barvu. Do kari přidejte natrhané koriandrové lístky.
- Kari ochutnejte a dle chuti dochuťte. Pokud je třeba více osolit, přidejte rybí omáčku, pokud máte raději sladší chutě, přidejte hnědý cukr. Pokud je kari naopak moc slané, přidejte ještě trošku čerstvě vymačkané limetkové šťávy.
- Hotové kari podávejte s rýží. Každou porci před podáváním ozdobte lístkem čerstvé bazalky.
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich