Tradiční trhanec s jablky

Vyzkoušejte výborný moučník. Trhanec je vlastně nadýchaná placka, která se na pánvi roztrhá a opeče se s libovolným ovocem. Pro začátek otestujte tradiční variantu s jablky a rozinkami, kterým dodá skvělou chuť zkaramelizovaný cukr. Je to dobrota!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Trhanec
Tradiční trhanec s jablky

Suroviny

200 ghladká mouka
4 ksVejce
250 mlMléko
50 grozinky
vlašské ořechy
1 špetkaSůl
2 lžícevanilkový cukr
2 lžíceMáslo
cukr moučka na posypání
100 gjablka, oloupaná a nakrájená na kousky

reklama

Přichystejte si na vaření

K přípravě všech třech chodů z menu 1. dílu budete potřebovat tyto pomůcky:
Konvici či hrnec s horkou vodou
Hrnec cca 2 l, hrnec cca 3 litry
2x nůž
Prkénko
2x pánev větší, 1x pánev menší
2 malé misky
Naběračku - děrovanou
2x vařečku
2x velkou lžíci, či naběračku
4 talíře menší, 4 talíře velké
Mlýnek na pepř
Cedník větší
Tyčový mixér či hmoždíř
Struhadlo
Obracečku
2x střední mísu na šlehání
Metlu
Sítko na moučkový cukr

Nová kuchařka!

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

reklama