Voňavé vepřové kotletky se zelím

Kvalitní maso má skvělou chuť samo o sobě, ale když ho vyladíte trochou bylinek a fantastickou voňavou přílohou, odmění se vám královskou chutí. Nevšedním způsobem připravené zelí s bazalkovým pestem vás určitě příjemně překvapí.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Vepřové kotletky se zelím
Voňavé vepřové kotletky se zelím

Suroviny

4 ksvepřové kotlety bez kosti
1 ksmenší hlávka zelí
100 gslanina, nakrájená na kostičky
1 lžičkaMáslo
extra panenský olivový olej
1 snítkačerstvý rozmarýn
Sůl
čerstvě namletý pepř
Bazalkové pesto:
4 stroužkyČesnek
1 šálekčerstvě nastrouhaný parmezán
1 hrst lístkůčerstvá bazalka
200 mlextra panenský olivový olej
Sůl
čerstvě namletý pepř
Reklama

Přichystejte si na vaření

K přípravě všech třech chodů z menu 1. dílu budete potřebovat tyto pomůcky:
Konvici či hrnec s horkou vodou
Hrnec cca 2 l, hrnec cca 3 litry
2x nůž
Prkénko
2x pánev větší, 1x pánev menší
2 malé misky
Naběračku - děrovanou
2x vařečku
2x velkou lžíci či naběračku
4 talíře menší, 4 talíře velké
Mlýnek na pepř
Cedník větší
Tyčový mixér či hmoždíř
Struhadlo
Obracečku
2x střední mísu na šlehání
Metlu
Sítko na moučkový cukr

 

Nová kuchařka!

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Reklama
Reklama