Suroviny
- žloutek 8 ks
- dezertní víno 4 lžíce
- cukr 4 lžíce
- ovoce 300 g
- moučkový cukr
- lístky máty
Už za týden, 2. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!
Odkaz
Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!
Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 190 °C. Jelikož budete dezert zapékat, nastavte program trouby na pečení s horní spirálou.
Žloutky oddělte od bílků a dejte do misky. Misku postavte na vodní lázeň.
K žloutkům přidejte cukr a 4 lžíce dezertního vína. Nad mírným žárem hbitě vyšlehejte všechny ingredience do hustého krému. Odstavte z vodní lázně.
Připravte si menší zapékací misku a rozložte do ní ovoce dle chuti. Krém nalejte na ovoce a dejte do předehřáté trouby asi na 5 minut.
Díky zapnuté horní spirále se na povrchu krému utvoří krusta a uvnitř zůstane vláčný.
Hotový dezert servírujte ozdobený lístky čerstvé máty a zlehka posypaný moučkovým cukrem.