David Machač a Tomáš Marx o proměně

S Tomášem Marxem jsme po zhlédnutí původního interiéru měli jasno – bylo potřeba kompletně vybavení vyměnit. Vytvořili jsme interiéry v přírodních jemných odstínech, jak to ostatně vyhovovalo obyvatelům domu.
JSSS XII (4), Pokojík pro holčičku i chlapečka - Obrázek 4
JSSS XII (4), Pokojík pro holčičku i chlapečka - Obrázek 4

Dětský pokoj jsme rozdělili opticky na dvě části. Vznikly tak dva protilehlé kouty, řekněme „chlapecký a dívčí“. Tyto kouty jsou tvořeny mobiliářovou multifunkční sestavou, složenou z šatní skříně, postele a úložných boxů. Součástí je taktéž „horolezecký výlez“ na jednotlivé sestavy. Tímto způsobem jsme využili nestandardní výšku pokoje, která je 2,9 m. Součástí interiéru jsou také dva pracovní stoly u okna. Prostor ve středu místnosti jsme ponechali volný, doplněný kusovým kobercem. Při vstupu je pak dětský stolek a dvě židličky pro nejbližší dobu hraní a kreslení.

 

Pro nasvícení pokoje jsme použili centrální přisazené stropní svítidlo, doplněné o noční lampičky u postelí a stolní lampy. Ukázali jsme také, jakého světelného pomocníka můžeme mít, aby se v noci děti nebály a cítily se příjemně.

 

U dětského pokoje jsme se striktně drželi přírodních materiálů v krémových odstínech, abychom navodili útulné a příjemné prostředí. Mobiliáře v chlapeckém koutu jsou tvořeny z tmavšího odstínu v dekoru dub CORTINA šedý a stěna za mobiliářem je ve výmalbě nádechu zelené barvy. Mobiliáře v dívčím koutu jsou tvořeny z lamina v dekoru jasan LION pískový, stěna pak vybrána ve světlé fialkové barvě.

 

V ložnici je dominantou bezesporu obrovská postel – zaujímá dvě třetiny místnosti. Je vestavná, s peřináčem po stranách, které přirozeně tvoří bočnici.

 

Celá postel je tvořena na míru z lamina dekoru tmavé olivy CORDOBA. Neobvykle veliká je na přání obou rodičů, kteří s dětmi spávají. Stěna za čelem postele je dekorována tapetou krémové barvy. V interiéru se nachází také velké zrcadlo s LEDdiodovými pásky, úložné boxy pod postelí a odekorované okno záclonami a závěsy v krémových barvách.

 

Šatnu jsme vytvořili ze stávajících místností zádveří, která sousedí s místností navrhované ložnice. Zazdili jsme stávající otvor venkovních vstupních dveří a místnost doplnili o úložné a šatní mobiliářové prvky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama