Před a po: Srovnejte si proměnu domu v Hudlicích

Taky jste to Stáně přáli?
Výrazná dekorace pod grafosklem
Výrazná dekorace pod grafosklem
FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Stáňa je bezesporu jednou z nejsympatičtějších účastnic aktuální řady pořadu Jak se staví sen. Asi mnohé z nás dostala svou bezprostředností a skromností. A tak jsme s velkou chutí předělali část jejího domu – šumperáku, který zdědila po svém otci v obci Hudlice. A tady narážíme na další dojemnou součást jejího příběhu. I když půlku domu měla zdědit její starší sestra, svého dědictví se ve prospěch Stáni vzdala, ačkoliv má sama postižené dítě.

Dům byl na počátku ve stavu, v jakém asi žije řada s nás, pokud nemá zrovna nadprůměrné příjmy. Znáte to, když vychováváte děti, nevíte jak, a na konci každého měsíce jsou peníze pryč. Natož aby se kupoval nový nábytek nebo posouvaly příčky. Stáňa nejvíce toužila po nové koupelně, v těsném závěsu jí na srdci leželo propojení kuchyně s jídelnou. Stará koupelna by byla funkční, nebýt toho, že před časem praskla voda, a tak zdi byly rozsekané.

Mnohem větším problémem byla kuchyně, která byla nejen ošklivá, ale i totálně nepraktická. Sporák stál sám ve výklenku, takže když člověk vařil, nemohl si vedle něj nic položit, pro všechno se musel otočit za sebe. Pak jen malá kuchyňská linka pod oknem a lednice za rohem na konci místnosti.

V naší přestavbě tedy šlo zejména o to vytvořit funkční kuchyňský prostor, kde by se dobře vařilo. Stáňa chtěla zachovat špajz, proto nepřicházelo v úvahu, že bychom v kuchyňském výklenku udělali po vybourání špajzky praktickou kuchyni do tvaru písmene U. Proto nakonec má kuchyně tvar písmene Z, tedy lednice s troubou a mikrovlnkou je za rohem, ale pořád blíž, než byla původní lednice až u dveří.

Výklenek na sporák jsme zrušili, vybourali příčku a tak mohla vzniknout souvislá pracovní plocha s varnou deskou. Kuchyně je vlastně decentní bílo-hnědá, ale oživuje ji dekor vlčího máku, který se opakuje i v jídelně, a pak se červená barva objevuje i v koupelně. Ta zůstala, co se týče dispozice, zachovaná, jen v novém hávu, a naprostou technickou vychytávkou, která šetří prostor, je místo radiátoru topný panel. Nádavkem jako bonus rodina dostala nové vstupní dveře.

Podívejte se, jak to v domě vypadalo PŘED proměnou a PO proměně.

Reprízy pořadu můžete sledovat každý všední den v 17.40 na Primě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama