Před a po: Srovnejte si proměnu kuchyně a obýváku v domě u Mělníku

Vlaďka při vstupu do nového domova brečí, dcera Nicola ji zdatně sekunduje, Jindřich je šťastný, kolik práce ušetřil. Jak se povedla proměna u Mělníka v pořadu Jak se staví sen?
JSSS po proměně v Mělníku
JSSS po proměně v Mělníku
archiv TV Prima

Ten rozdíl je obrovský. Už to, že sto let starý dům dostal konečně vnitřní dveře, podlahu, omítly se stěny, místo pouhých žárovek osvětlují místnosti svítidla, je změna v pořadu Jak se staví sen k nepoznání.

Rodina Jindřicha a Vlaďky se s rekonstrukcí domu trápila deset let, byl to začarovaný kruh, snažili se vydělat peníze, které dávali do domu, začali střechou, udělali nové okapy, ale vše šlo pomalu, až jim nakonec došly síly. Bylo vidět, že interiér je řešený tak, aby fungoval, ale řada věcí nebyla dodělaná a nejde jen o stavební část. Kuchyňský ostrůvek představovaly dvě vyzděné stěny, na které byla nainstalovaná kuchyňská deska, v prostoru pod tím byly provizorně naskládané hrnce a uskladněné další věci.

Dovedete si představit, tohle uklízet. Do polic se nustále přáší, v tomhle udržovat pořádek?
Dovedete si představit, tohle uklízet. Do polic se nustále přáší, v tomhle udržovat pořádek?
FTV Prima

Rodina si neměla kam pořádně sednou ke společnému jídlu, měla přiražený malý stolek u zdi, kam se vešli tři lidé, takže když někdo přišel na návštěvu, všichni se tísnili a nebylo si pořádně jak sednout. Přesto byl prostor zabydlený, všude byly různé drobnosti, dekorace, květiny a fotky. (viz naše galerie fotek)

V obýváku byla velká sedačka i spousta úložných prostor, ale pokoj nepůsobil jednotně, nábytek sice byl dřevěný přírodní, tu a tam přibyl černý kousek, bylo znát, že se do místnosti nábytek dostával postupně, aniž by vznikal organický celek.

Dotažená není ani zahrada, sice je zde trampolína a bazén, takže Nicola nepřišla zkrátka, ale plevel a džungle nezve příliš k venkovnímu posezení. Je to škoda, protože přímo z kuchyně vede francouzské okno na zahradu. Přesto rodina tráví i tak spoustu času na zahradě a nedovede si představit život v bytě.

Martina Lukášem se tak nejprve museli vrhnout na vlastní stavební část, předělat elektřinu, vodu, dodělat podlahy, stěny, osadit dveře. Domek je přízemní, i když má dost oken, působil původní interiér velmi tmavě, proto designéři volili jako základní bílou barvu, která se krásně doplňuje s dřevěným stropem. Nábytek do obýváku nechali vyrobit na míru, některé skříňky jsou i černé, ale tentokrát celek působí jednotně, kuchyni rozvítil originální obklad s desénem patchworku.

Originální je tapeta za sedačkou, na zakázku zhotovené stropní osvětlení v obýváku, vtipně je řešený pracovní kout, i když je otázka, zda člověk nebude u sálajících kamen spíše usínat. Podívejte se, jak designéři dům proměnili.

 

Reprízy pořadu můžete sledovat každý všední den v 17.40 na Primě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama