Karolína a její inspirace na vánoční dny!

Karolína, domácí kuchařka: Vánoční dny
Karolína, domácí kuchařka: Vánoční dny
archiv TV Prima

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě.

Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská. 

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu? 

·         Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami 

·         Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

·         Gratinovaný pórek se šunkou

·         Mražená broskvovo-karamelová pěna

 

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská si už dávno ověřila, že o Vánocích nemá smysl usilovat o dokonalost, která je stěží dosažitelná. Důležité pro ni je sejít se, smát se, mít dobrou náladu a také něco dobrého k jídlu. Divákům svého pořadu Karolína, domácí kuchařka nabídne inspiraci na několik jídel pro sváteční dny. Už v neděli 10. prosince v 17.15 na Prima LOVE.

Kdysi se Karolína snažila o dokonalé Vánoce. Zuřivě uklízela, nakupovala dárky a podávala heroické výkony. Pod stromeček pak ale padla únavou. Dnes jí záleží hlavně na tom, aby uvařila něco dobrého a sešla se se všemi a vychutnala si kouzlo svátečních chvil. Pro slavnostní chvíle sahá k několika osvědčeným receptům.  

K Vánocům u nás neodmyslitelně patří kapr. Toho většina lidí připravuje v trojobalu. Ovšem ještě tradičnější a starší vánoční úpravou je kapr na černo. Do omáčky k němu patří pivo, jehož nahořklá chuť funguje naprosto krásně, a navíc zesílí chutě všeho ostatního. Pivo se ostatně přidává do mnoha tradičních českých receptů. Jako přílohu volí Karolína houbového kubu, kterého připravuje z jáhel, jenž se díky své jemné chuti ke kaprovi na černo hodí. „Tradičně se kapr na černo připravoval tak, že se rybí maso vařilo přímo v omáčce. Mé rodině však víc chutná varianta, když rybu opeču zvlášť na pánvi. Toto jídlo možná vyžaduje trochu více námahy, ale stojí za to. Dodá krásnou sváteční atmosféru, a navíc nás pomyslně propojí s našimi předky,“ říká Karolína.

Roastbeef s domácí tatarkou
Autor: archiv TV Prima Roastbeef s domácí tatarkou

Karolína má hodně v oblibě hovězí maso, a jak sama říká, třeba mezi obloženými chlebíčky si vybere vždy ten roastbeefový. „Dlouho jsem si myslela, že upéct roastbeef doma je složitá záležitost. Když ale známe několik triků, tak se toho nemusíme bát. Dnes mám podezření, že mnoho z našich vánočních návštěv k nám chodí jenom kvůli němu,“ směje se.

Nakonec připraví Karolína dokonalou vánoční lahůdku nejen pro milovníky arašídového másla. „Arašídové máslo moje rodina milovala dávno předtím, než se u nás dalo koupit na každém rohu, vozili jsme si ho z dovolených. A já si s ním dodnes ráda v kuchyni hraju,“ prozrazuje oblíbená kuchařka.  

Karolínino menu pro slavnostní vánoční dny

  • Kapr na černo s houbovým kubou
  • Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou
  • Burské košíčky
Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte jedenáctý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 10. prosince v 17.15 na Prima LOVE.
 

reklama